Tamsiran: ‘Abop rommelt in Commewijne’

Ondervoorzitter van de Pertjajah Luhur (PL), Ronny Tamsiran, is woedend op Abop. Deze partij zou volgens Tamsiran in Commewijne bezig zijn leden van andere partijen aan te trekken op listige wijze. Deze actie van de Abop is niet in goede aarde gevallen bij de PL-ondervoorzitter. In een gesprek met Dagblad Suriname zegt Tamsiran dat hij zich niet kan voorstellen dat het bestuur van de Abop meewerkt aan het vertrappen van de regels en op een listige manier mensen betrekt bij de Abop door ze bijvoorbeeld functies binnen het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) te beloven. Ook wordt er financiële bijstand beloofd aan personen met werk. Hij wil dat het hoofdbestuur actie onderneemt tegen zulke activiteiten van de partij. ‘Het is wel wreed gezegd, maar Abop is bezig in Commewijne te rommelen. Er zijn kernleden van de PL overgestapt, omdat ze door de Abop zijn benaderd. De Abop heeft ze een worst voor de ogen gehouden. Hun wordt beloofd dat ze beleidsadviseurs of afdelingshoofden zullen worden. Ook aan mensen die werken, wordt financiële bijstand beloofd’, aldus Tamsiran.
De PL-topper zegt dat hij nu al hoort dat Abop de beloften toch niet nakomt. ‘Wat ik ook heb vernomen, is dat de voorzitter van de jongerenraad zit te zwaaien met on- en minvermogenkaarten en die overal zit te verdelen aan mensen die overlopen. Kortom, als men zich eenmaal aansluit bij de partij, kan men alles aangaande Sozavo krijgen’, aldus Tamsiran. Hij zegt dat uit onderzoek is gebleken dat de minister van Sozavo, Alice Amafo, geen gebruik maakt van haar werkarmen om het werk van dit ministerie te klaren. Ze zou samen met een klein team van leden van de achterban bezig zijn ‘te rommelen binnen het ministerie’. Tamsiran keurt het af dat er op deze manier wordt gewerkt op dit departement.
De PL-ondervoorzitter zegt verder dat als de minister met de problemen wordt geconfronteerd, ze doet alsof haar neus bloedt. ‘Het is gemakkelijk om te zeggen dat je niets weet, terwijl je wel weet wat er om je heen gebeurt’, aldus Tamsiran. Hij meent dat deze werkwijze van de Abop allesbehalve gezond is. De parlementariër zegt ook dat niet alleen leden van de PL overstappen, maar ook van andere partijen als NDP en VHP. Tamsiran vindt dat de Abop moet starten om op een waardige manier politiek te bedrijven en niet door regels te vertrappen.
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!