Ronny Rattan vrijgesproken in berovingszaken Coppename Markt, PPS-gebouw en servicestation

Kantonrechter Alida Johanns sprak Ronny Rattan samen met drie andere verdachten integraal vrij. Aan deze verdachten werd het verwijt gemaakt dat zij betrokken waren bij de beroving van Coppename Markt, een servicestation, het PPS-gebouw en de pinautomaat van de RBC Bank aan de Jagernath Lachmonstraat. De magistraat gaf aan dat een verklaring van een van de medeverdachten niet als bewijs gehanteerd kan worden om tot een veroordeling te komen. In deze zaak waren acht personen aangehouden, waarvan vier zijn vrijgesproken.
Brain Noordzee werd voor tien jaar met aftrek veroordeeld, omdat hij zich schuldig heeft gemaakt aan drie berovingen. Hij was betrokken bij de beroving op het terrein van Texaco Noord, waarbij het slachtoffer Linga werd doodgeschoten. Ook was hij betrokken bij de gewapende beroving van Coppename Markt. De rechter merkte op dat Noordzee duidelijk op de beelden is opgenomen. Naast deze twee berovingen pleegde hij wederom een beroving in het PPS-gebouw. De magistraat achtte ook het bezit van een illegaal wapen en patronen wettig en overtuigend bewezen. Zij legde hem daarom een gevangenisstaf op van tien jaar met aftrek.
De overige drie verdachten, Roberto Clarke, Anthony Pinas en Easten Peters, kregen elk een celstraf van acht jaar met aftrek opgelegd. De rechter achtte tegen deze verdachten gekwalificeerde doodslag van Linga wettig en overtuigend bewezen. Naast dit feit hebben zij ook een bijdrage geleverd tot een van de berovingen.
Bij de beroving van de Coppename Markt op 15 januari 2011 maakten de rovers SRD 90.000, US$ 500, een vuistvuurwapen en kostbare bezittingen van de medewerkers buit. Op het beeldmateriaal is duidelijk te zien hoe de rovers gewapend de slachtoffers hebben aangevallen. Op 17 januari 2011 werd een ATM- machine van RBTT (nu RBC-bank) beroofd. De daders zijn toen met SRD 400.000 ervandoor gegaan. Ook worden zij ervan verdacht het securitybedrijf PPS te hebben overvallen. Het laatste feit is gepleegd bij een Texaco-station aan de Anamoestraat op 15 april 2011. De criminelen zijn hier met een geldsbedrag van SRD 75.000 en Euro 6.000 ervandoor gegaan. Alsof dit niet genoeg was, zou één van de gewapende rovers één of meer schoten hebben gelost op een omstander, Michaël Lienga, die hierdoor kwam te overlijden.
Saskia Bandhan
 

error: Kopiëren mag niet!