Masteropleiding Petroleumgeologie geaccrediteerd door Nova

Masteropleiding Petroleumgeologie geaccrediteerd door NovaOp 3 mei 2013 vierde de Anton de Kom Universiteit van Suriname de accreditatie van de masteropleiding Petroleumgeologie. Deze accreditatie wordt verleend door het Nationaal Orgaan Voor Accreditatie (Nova) en is de eerste officiële accreditatie in Suriname op basis van de Wet Nova. Daarmee is het uitbrengen van het accreditatiebesluit een belangrijk moment voor het gehele hoger onderwijs in Suriname en voor de Anton de Kom Universiteit van Suriname in het bijzonder.
De accreditatie van de masteropleiding Petroleumgeologie is tot stand gekomen, nadat een internationaal panel de kwaliteit van de opleiding heeft beoordeeld op basis van de kaders van de Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO). Op basis van dit advies heeft de Accreditatieraad (onderdeel van Nova) vervolgens geoordeeld dat de opleiding voldoet aan de eisen die in de Nova-accreditatiekaders zijn gesteld. Nu de minister van Onderwijs en Volksontwikkeling de Nova-kaders heeft goedgekeurd, is de eerste accreditatie een feit.
De masteropleiding Petroleumgeologie is een tweejarig programma dat wetenschappelijk opgeleide geologen voor de petroleumindustrie aflevert, die na hun bacheloropleiding een voortgezette opleiding met internationale docenten volgen. In april hebben de eerste vier studenten hun afstudeerpresentatie gehouden. Staatsolie heeft het merendeel van de kosten van de ontwikkeling en de uitvoering van de eerste twee leergangen bekostigd.

error: Kopiëren mag niet!