Stakende penitentiaire ambtenaar bewerkt militair met dienstwapen

De penitentiaire ambtenaar I.D. heeft gistermiddag de militair S.L. met zijn dienstwapen geslagen. De worsteling vond gistermiddag plaats aan de Hoogestraat voor Ulstrel’s taxi. Uit het onderzoek blijkt dat beide mannen in burger gekleed waren. De militair liep over straat. Hij probeerde de weg over te steken, terwijl de pa in zijn wagen reed. Volgens de militair had de pa hem bijna omver gereden. Op een bepaald moment raakten zij verwikkeld in een woordenwisseling, die uitmondde in een handgemeen. De mannen zijn met elkaar op de vuist gegaan. De pa trok zijn dienstwapen en sloeg met de kolf op het hoofd van de militair. Als gevolg hiervan liep de militair een verwonding op. Beide heren zijn overgebracht naar bureau Nieuwe Haven.
Een betrouwbare bron meldt aan Dagblad Suriname dat de pa al bijkans drie maanden niet aan het werk is verschenen. Echter zou hij normaal zijn salaris ontvangen. Hij is één van de stakende ambtenaren die in bescherming wordt genomen door de bondsvoorzitter. De pa is geen bestuurslid en toch verschijnt hij niet aan het werk. Met dit gedrag meent de bron dat deze wapendragers een gevaar vormen voor de samenleving. De bron vraagt zich af of het wapen van deze personen niet moeten worden ingevorderd.
Ook blijkt dat de betreffende pa niet eens een jaar terug gedegradeerd is van drie knopen naar vermoedelijk vier strepen. Dit, omdat hij hand- en spandiensten had verricht aan gedetineerden. Ook weet de bron dat deze pa ettelijke malen tuchtstraffen opgelegd heeft gekregen.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!