SAO certificeert 30 cursisten in Apoera

1 SAO certificeert 30 cursisten in ApoeraDe Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) heeft 30 cursisten in Apoera gecertificeerd in textiele vaardigheden. Volgens mr. Steven Relyveld, voorzitter van de Raad van Bestuur SAO, is het één van de doelstellingen van de regering Bouterse – Ameerali om zorg te dragen voor duurzame armoedebestrijding. In dit kader zijn 30 cursisten van Apoera getraind in textiele vaardigheden, waarbij het accent lag op het vervaardigen van ketelpakken. Het bedrijf Greenheart International zal honderden ketelpakken laten vervaardigen door deze cursisten, waardoor zij inkomsten kunnen genereren.
Volgens de waarnemend directeur SAO, drs. R. Hemradj, waren de cursisten erg enthousiast. Dit blijkt uit het feit dat slechts 1 cursist is uitgevallen. Verder gaf hij aan dat het in de bedoeling ligt dat de cursisten met de verkregen kennis de mogelijkheid hebben om in te spelen op de vraag vanuit bedrijven. Met de strategie die is toegepast in Apoera wil de SAO bedrijven in verschillende districten, alsook in het verre binnenland, oproepen om hun behoeften kenbaar te maken bij de lokale gemeenschappen, zodat SAO middels trainingen hierop kan inspelen. Hierdoor kunnen lokale gemeenschappen ook inkomsten genereren uit bedrijven die in het gebied hun bedrijfsactiviteiten ontplooien.
De vertegenwoordiger van de dc, mw. Gangaram Panday, ziet voldoende mogelijkheden voor de lokale gemeenschap. Echter moeten de tools, zoals trainingen, worden aangeboden opdat de gemeenschap zich verder kan ontwikkelen. De kapiteins van Apoera en Washabo, respectievelijk Lewis en Mac Intosch, zijn heel blij en trots met het behaalde resultaat en zien kansen voor de inwoners om zich economisch verder te ontwikkelen door middel van vaktrainingen. De waarnemend directeur van de SAO bedankte de instructrice, mw. Cabenda, voor haar inzet alsook de cursisten die met veel enthousiasme de training hebben gevolgd. Gezamenlijk hebben zij gezorgd voor een succesvolle afronding van de textiele training in Apoera.
 

error: Kopiëren mag niet!