Randjiet Boys huldigt Surinaams damkampioen Arief Salarbaks

4 Arief SalarbaksDe damvereniging Randjiet Boys heeft haar pupil Arief Salarbaks vrijdagavond gehuldigd in verband met het behaalde titel van Surinaams Damkampioen 2013. Daarbij heeft Salarbaks verschillende prijzen in ontvangst mogen nemen, waaronder trofeeën, damboeken en geldsbedragen van US$ 1.000 en SRD 500. De damboeken en SRD 500 zijn een gift van de familie John Sadiek, terwijl de US$ 1.000 komt van Mohamed Jabbar Imamdi (voorzitter SCS Randjiet) en Raj Narain.
Op deze bijzondere huldigingsavond van Arief Salarbaks waren uitgenodigd familie en vrienden, het bestuur van de Surinaamse Dambond, alle finalisten van PL Dammen 2013 en de arbiters en vertegenwoordigers van alle damverenigingen. Alle sprekers benadrukten de geweldige prestatie van Salarbaks en wensten hem nog vele successen. Allen waren erover eens dat de prestatie van Salarbaks een enorme prikkel zal zijn voor jeugdige spelers om de top te behalen. Ook werd benadrukt dat behalve dammen, studie heel veel prioriteit geniet, gewoonweg omdat je van dammen (in financieel opzicht) niet kan leven. Randjiet Boys zal in samenspraak met de Dambond een verzoek doen aan Sportzaken voor ondersteuning van dergelijke talenten bij hun studie, zodat de combinatie sport-studie beter kan.
Ook zal Randjiet Boys zich beijveren Salarbaks droom te verwezenlijken om Pan-Amerikaans kampioen te worden en daarmee de GMI titel te behalen. Dit geldt uiteraard ook voor andere clubgenoten, in het bijzonder Gaetano Nahar en Niaz Salarbaks (beiden supertalenten). Salarbaks demonstreerde ook enkele fraaie fragmenten uit zijn finale partijen.
Na het officiële gedeelte werd de avond feestelijk en dammend voortgezet. Bestuur en leden van Randjiet Boys bedanken alle aanwezigen van harte voor een onvergetelijke avond voor damkampioen Salarbaks en spreken de hoop uit dat instanties en individuen waarnodig hun ondersteuning zullen geven ter realisering van de damdroom van dit groot Surinaams damtalent.

error: Kopiëren mag niet!