Suriname Motorsportpark eerste legale racebaan

De Suriname Motorsportpark (MSP) is de eerste officiële legale racebaan in Suriname. Stichting Motosur, onder leiding van Marc Refos, heeft er ruim US$ 2 miljoen aan gegooid om de baan van 1 km lang en 18 meters breed voor elkaar te krijgen bij Mast 35 te Afobakaweg in het district Brokopondo. Zaterdag vond de officiële opening plaats met als hoofdgast de minister van Sport- en Jeugdzaken, Ismanto Adna. Nu kan een ieder legaal het uiterste halen van zijn motorrijtuig.
De opening ging gepaard met een lange pagara en veel champagne. Een defilé van tientallen motorfietsen mocht de spits afbijten op de baan. Daarna waren er tal van demo’s en flink wat muziek. Volgen Refos is deze mijlpaal slechts fase 1 van een groter plaatje. Er komen nog meer banen, voor alle soorten races. De 1 kilometer baan is bestemd voor dragraces. Gisteren is reeds een dragrace gehouden voor bromfietsen.
Verschillende organisaties vroegen in het verleden een vergunning aan bij de overheid om dragraces op de openbare weg te houden. Vooral Highway en Commewijne waren in trek. Maar de toestemming om de races te houden gingen vaak moeizaam, vanwege de veiligheidsaspecten en de infrastructuur van de nutsbedrijven. Ook het verkeer ondervond last hiervan. Nu kan men ongestoord en veilig op een eigen baan alle activiteiten ontplooien.

error: Kopiëren mag niet!