Coöperatie Kwatta zal samenwerking met PTC-studenten intensiveren

Cooperatie Kwatta zal samenwerking met PTC-studenten intensiverenEen delegatie bestaande uit vertegenwoordigers van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en de studenten van het Polytechnisch College(PTC) bracht een bezoek aan de plantenkas en ontwikkelingsproject van de Landbouwcoöperatie Kwatta. De delegatie werd geleid door Wim Bainath, de voorzitter van Landbouwcoöperatie Kwatta. Districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani sloot zich op Oryza te Uitkijk aan bij de groep. De coöperatie is op Oryza bezig met een ontwikkelingsproject voor landbouwers.
Bainath geeft aan dat het bezoek is voortgevloeid uit de samenwerkingsovereenkomst tussen de coöperatie, het ministerie van LVV en PTC met name de agrarische richting. Met het bezoek is de aanzet gegeven om de samenwerkingsovereenkomst verder uit te bouwen. Bainath zegt dat er van gedachten is gewisseld en er goede gesprekken zijn geweest. De intensivering van de overeenkomst met PTC houdt in dat de studenten praktische ervaring kunnen opdoen op Oryza en de leden van de coöperatie wat van hun theoretische ervaring leren, zodat er gezamenlijk gewerkt kan worden aan  productieverhoging.
Bainath is vol goede hoop over de samenwerking. Hij is de mening toegedaan dat de studenten hun opgedane kennis moeten steken in de landbouwsector, maar dan wel op een professionele manier. De voorzitter zegt dat het zijn intentie is om de studenten klaar te helpen stomen zodat zij na hun studie zelf kunnen starten met een onderneming.

error: Kopiëren mag niet!