Uitspraak in peutermishandelingszaak aangehouden voor een week

De kantonrechter heeft de uitspraak in de zaak, waarin Lothar A. verdacht wordt van zware mishandeling van een driejarig kind, aangehouden. Dit vanwege het feit dat volgens Lothar niet alle bewijzen aan de rechter zijn gepresenteerd. De magistraat verdaagde de verdere behandeling naar 10 mei.
Advocaat Murvin Dubois hield de rechter voor dat volgens zijn cliënt er geen zwellingen aan de rechterzij van het slachtoffer zijn aangetroffen. Volgens de verdachte leed de 3-jarige aan epilepsie en als gevolg van een aanval had hij blauwe plekken op zijn lichaam. Volgens de verdachte is de ene klap die hij heeft toegebracht niet de oorzaak van dit alles. De magistraat zal over acht dagen een beslissing nemen in deze zaak.
Op de vorige zitting had de openbare aanklager, Nirmala Maikoe, acht jaar met aftrek gevorderd tegen Lothar. Zij achtte zware mishandeling wettig en overtuigend bewezen. Als bewijs haalde het Openbaar Ministerie de bevindingen van de artsen aan. Het kind is voor het hele leven gestraft. Hij kan niets zonder enige hulp. Het kind heeft te allen tijde hulp van anderen nodig. Hij kan niet praten en niet lopen.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!