Schaker Siban wint Johan Adolf Pengeltoernooi

2 Johan AdolfAfgelopen zaterdag heeft de Surinaamse Schaakbond samen met Straatdamvereniging “The Dragon” met succes de 5e Johan Adolf Pengel President Open toernooi mogen organiseren. Het was een groots toernooi met verschillende takken van denksporten za. bridge, dammen, schaken etc. Er waren ook diverse prijzen beschikbaar voor zowel de jeugd als de top. Bij het onderdeel schaken werd er in 3 categorieën gespeeld: jeugd, subtop en topklasse. In de jeugdklasse mochten schakers van de opleidingen stap 1 en 2 in diverse poules tegen elkaar spelen. In de subtop en topklasse werd volgens het Zwitsers model een 7 rondes tellend toernooi afgewerkt met een speeltempo van 10 minuten per persoon. Bijzonder was de participatie van de nieuwe schaakverenigingen die hun pupillen stimuleerden om toernooi-ervaring op te doen. Deze aspirantverenigingen zijn; Coronie, Free First Move, Stibula en Welgelegen. Er waren ongeveer 150 schakers aanwezig en de ouders en begeleiders kwamen ook hun kinderen aanvuren waardoor er ruim 200 mensen betrokken waren bij het schaakgebeuren.
In de Topklasse werd CM Michael Siban de kampioen met 6 punten. De Cubaanse IM Nestor Betancourt eindigde samen met Calvin Tjong Tjin Joe met elk 5,5 punten. John Ramdat Tewarie werd vierde met 5 punten en Vickey Ramdat Tewarie vijfde met 4 punten. Op een gedeelde 5e plaats eindigde ook Carlos dos Ramos Jr. maar na tiebreaks eindigde hij op de 6e plaats. Beste Dame werd Tesora Ooft. De Surinaamse schaaktop was goed vertegenwoordigd op dit toernooi. Er deden maar liefst 5 meesters mee aan dit toernooi waarbij trainer Betancourt de sterkste deelnemer was (FIDE Rating 2295).
In de Subtopklasse werd Manish Ramjiawan kampioen, gevolgd door Dewish Salik en Justin Chou. Rohan Pahladsing werd vierde en Benaja Kromosoeto vijfde. Binnen deze klasse deden schakers vanaf stap 3 mee, zij behoren doorgaans tot de jeugdschaaktop en konden elkaar vriendschappelijk bekampen.  Anviti Adhin eindigde ook op een gedeelde 4e plaats maar na tiebreaks eindigde zij op de 6e plaats. De prijs voor Beste Dame mocht zij in ontvangst nemen.