Saramacca krijgt schoonmaakbeurt

IF In het kader van Wereld Aardedag heeft  het commissariaat Saramacca in samenwerking met het ministerie van Openbare Werken, directoraat Openbaar Groen, gisteren een gezamenlijke schoonmaakactie gehouden in Saramacca. Langs alle hoofd- en zijwegen is zwerfvuil opgeruimd en afgevoerd. Het doel van dit project is om respect voor leven op aarde en het bewustzijn op gang brengen voor de groeiende problemen rond lucht-, water- en bodemvervuiling. Burgers zullen steeds aangemoedigd worden om mee te werken aan een schoon Suriname.
Staatsolie heeft het project gesponsord in de vorm van vuilniszakken, handschoenen en ter beschikking stellen van vrachtwagens. De districtscommissaris van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhani, doet een beroep op de gemeenschap om geen vuil (vanuit rijdende auto’s) te dumpen op bermen. Mensen zullen aangemoedigd worden om mee te werken aan een schoon Suriname. Burgers zullen samen moeten werken om dit  probleem gezamenlijk aan te pakken.
De dc zegt dat er meerdere malen de aandacht is gevraagd voor milieuvervuiling, echter zonder resultaat. Volgens hem moeten nu gewoon strengere maatregelen worden getroffen tegen personen, voorbeeld in de vorm van een geldboete. Tenslotte bedankte de dc alle actoren die hun medewerking hebben verleend voor het welslagen van het project.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!