VRTS kiest nieuw bestuur

photoDe Vereniging van Radio- en Televisiebedrijven in Suriname (VRTS) heeft op vrijdag 3 mei 2013 in de conferentiezaal van het Lalla Rookh-centrum een nieuw bestuur gekozen. De algemene ledenvergadering (alv) van de VRTS koos unaniem Anwar Lall Mohamed (Sky Radio & TV) tot voorzitter. De overige bestuursleden zijn Charel Vervuurt (Apintie Radio & TV), Faried Pierkhan (RBN Radio & TV), Enjela Kamperveen (ABC Radio & TV), Cindy Radji (Garuda Radio & TV), Werner Duttenhofer junior (Radio 10) en Gerrit Barron (BOB). De verdeling van de bestuursfuncties vindt op de eerstvolgende bestuursvergadering plaats.
Het nieuwe VRTS-bestuur is bij motie unaniem door de alv gemachtigd om de slepende kwestie van de auteursrechten in Suriname in orde te maken. De alv van de VRTS heeft verder haar ernstig ongenoegen kenbaar gemaakt ten aanzien van de werkwijze van Sasur tegenover individuele leden. Zoals bekend is er verder momenteel een actie gaande waarbij enerzijds aan De Nationale Assemblee (DNA) een pakket wetwijzigingsvoorstellen betreffende de muziekauteursrechten is aangeboden en anderzijds via de president is gevraagd om te bevorderen dat de Commissie van Toezicht op Sasur die sinds 15 maanden niet actief is, wordt bemenst en geïnstalleerd. Deze commissie heeft ondermeer tot taak om toezicht uit te oefenen op het functioneren van Sasur.
De invoering van digitale televisie zal ook in de aanstaande bestuursperiode een belangrijk speerpunt zijn. Zoals bekend heeft de Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS) enige tijd geleden een seminar gehouden over de invoering van digitale televisie in Suriname waarbij een overzicht is gegeven van de digitale systemen waaruit gekozen kan worden. In verband met de impact en kosten die dit alles zal hebben voor de televisiebedrijven en de televisie-kijkers in Suriname, heeft de alv het VRTS-bestuur gevraagd deze aangelegenheid op korte termijn diepgaand met de Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS) te bespreken.

error: Kopiëren mag niet!