Woninginbreker riskeert anderhalf jaar celstraf

Patrick S. riskeert anderhalf jaar cel wegens inbraak in een woning. Op 10 augustus was de verdachte samen met zijn voortvluchtige comparant in de woning van de aangever binnengedrongen. Toen de aangever plots wakker werd, hoorde hij stemmen. Hij stond op en maakte zijn kamerdeur op slot. Gelijk hierna trachtten de inbrekers de deur in te trappen wat hen niet lukte. De aangever deed de deur pas open toen hij geen geluid meer hoorde. Hij keek uit het raam en zag een man met een rode trui en een pet over de schutting springen. De aangever zette een achtervolging in. Op een bepaald moment kwam hij op het perceel van een familielid. Hij vroeg hem de autosleutel om de daders te kunnen achtervolgen. Op een bepaald moment zag hij een van de verdachten op straat en reed hem aan. De verdachte kwam te vallen. De aangever droeg de verdachte toen over aan de politie.
De openbare aanklager, Shanta Mahadew, achtte het feit wettig en overtuigend bewezen. Tijdens de aanhouding gaf de Patrick de politie te kennen dat hij een militair is. Dit bleek niet waar te zijn. Ook hield hij de politie voor dat hij op zoek was naar een Braziliaanse dame. Op de vraag van de politie hoe de dame zou heten, kon de verdachte geen antwoord geven. De verdachte is vaker in aanraking gekomen met de politie.
De raadsvrouw van Patrick, Sadhna Dulam, was niet aanwezig tijdens de behandeling van de zaak. Op 7 mei krijgt de raadsvrouw de gelegenheid om te kunnen pleiten voor haar cliënt. Patrick blijft in voorarrest.
Saskia Bandhan      
 

error: Kopiëren mag niet!