Informatiebijeenkomsten ouders leerlingen leerjaar 3 basisonderwijs

iOuders hebben een belangrijke rol in het onderwijsleer- en vormingsproces van hun kind(eren). Ouders van de kinderen van leerjaar 3 worden daarom geïnformeerd over de vernieuwing in het basisonderwijs (Beip), in het bijzonder over de nieuwe lesmethoden die in leerjaar 3 zijn ingevoerd. Dit gebeurt ook in de vorm van mini-workshops, waarin aandacht wordt besteed aan alle 5 leergebieden: Taal, Rekenen/Wiskunde, Oriëntatie op Jezelf en de Wereld (OJW), Kunst en Cultuur Educatie (KCE) en Bewegingsonderwijs. De workshops geven inzicht in de opbouw van de lessen en in de werkwijze die worden gehanteerd.
Ouders kunnen participeren in leuke opdrachten die in de nieuwe methode voorkomen. De ouderbijeenkomsten zijn al in Brokopondo (26 april 2013) en in Paramaribo Zuid (21 maart 2013 in het Lalla Rookh-gebouw) gehouden. De scholen die waren uitgenodigd voor Paramaribo Zuid zijn: OS Albergastraat, OS Zinnia, OS Petuniastraat, OS Balona, OS 1 Flora, OS 2 Flora, OS 3 Flora, Ancillae Burgosschool, St. Bernadetteschool, J. Sohansinghschool, Swami Wirjanandschool, Pandit K. Piarelallschool en de Pandit Sheoratanschool. Uit de evaluatie blijkt dat de bijeenkomsten als succesvol zijn ervaren. Ouders hebben meegedeeld dat ze niet alleen genoten hebben, maar vooral meer te weten zijn gekomen over de methoden en wat hun kinderen zoal leren. Ook gaven ze aan dat ze grote verschillen hebben geconstateerd met toen zij op school zaten.
Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling vindt het belangrijk dat ook ouders geïnformeerd worden over de vernieuwing van het basisonderwijs. De informatiebijeenkomsten worden dan ook tot eind juni 2013 voortgezet. In de komende periode volgen bijeenkomsten in Coronie (3 mei 2013), Marowijne (9 mei 2013), Paramaribo (Noord), Wanica, Para, Saramacca en Nickerie.

error: Kopiëren mag niet!