Hakrinbank schenkt 6de opeenvolgende jaar US$ 20.000 aan universiteit

Hakrinbank schenkt 6de opeenvolgende jaar US$ 20.000 aan universiteitDe Hakrinbank N.V heeft voor de zesde maal een cheque ter waarde van U.S $ 20.000 overhandigd aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Dit geldbedrag is een jaarlijkse bijdrage aan de Hakrinbank leerstoel; Banking and Finance. Aanvankelijk was toegezegd de leerstoel voor drie jaar te ondersteunen, maar vanwege het succes van de opleiding is besloten de bijdrage te verlengen. De overhandiging vond plaats in het bestuursgebouw van de universiteit, waarbij de Hakrinbank directeur Jim Bousaid de cheque op dinsdag 30 mei overhandigde aan de voorzitter van het universiteitsbestuur Ryan Sidin.
De leerstoel die door hoogleraar Antony Caram bekleed wordt, heeft zich onder andere als doel gesteld; het verzorgen van onderwijs en het verrichten van onderzoek op het gebied van geld-, krediet-en bankwezen. Dit geschiedt in nauwe samenwerking met het Institute Graduate Studies and Research (IGSR) van de Anton de Kom Universiteit. De opleidingen moeten resulteren in het voortbrengen van goed opgeleide bankiers voor het Surinaamse bank- en financiële wezen. Volgens Caram zijn er een aantal studenten geweest die met goed gevolg de opleiding hebben afgerond. Hij is tevreden met de inzet van de studenten, en sprak de hoop uit dat zich in de toekomst meer fulltime studenten zullen opgeven voor een van deze opleidingen. De studenten die zich tot nu toe hebben aangemeld beschikken allen over een vaste baan. Hetgeen voor deze werkstudenten moeilijk is zich volledig op hun studie toe te leggen. Caram geeft aan dat er naar mogelijkheden gekeken moet worden om fulltime studenten met desnoods een beurs, in de gelegenheid gesteld moeten worden de opleiding te volgen.
Bankdirecteur Bousaid, had gehoopt dat toen de Hakrinbank 6 jaar geleden begon met het sponsoren van de leerstoel veel meer Surinaamse bedrijven dit voorbeeld zouden navolgen. “De enige bedrijven die de Anton de Kom Universiteit van Suriname regelmatig sponsoren zijn de : de Hakrinbank en Staatsolie N.V. Door te sponsoren wordt er volgens Bousaid een belangrijke link gelegd tussen de universiteit en het bedrijfsleven. En bovendien is er een behoefte aan goed opgeleid kader. Hij roept daarom ook het overig deel van het bedrijfsleven op hun bijdrage te leveren.

error: Kopiëren mag niet!