ABS en IGSR tekenen Letter of Understanding

Het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) en het Institute for Graduate Studies and Research (IGSR) van de Anton de Kom Universiteit van Suriname hebben op 25 april 2013 in aanwezigheid van IGSR-bestuurstoppers een Letter of Understanding en een intentieverklaring getekend. Namens het ABS tekende directeur Iwan Sno, M.Sc., en namens de IGSR directeur prof. dr. Marten Schalkwijk.
De Letter of Understanding geeft de voorwaarden aan waaronder het ABS door haar geproduceerde meta data en microdata ter beschikking stelt aan het IGSR. De directeur van het ABS gaf aan dat hij reeds enige tijd het IGSR volgde en er vertrouwen in had dat dit instituut op een verantwoorde wijze om zal gaan met de beschikbaar gestelde data. Van IGSR zijde werd het beschikbaar stellen van data een zeer belangrijk moment genoemd dat het onderzoek zal stimuleren.
In de intentieverklaring geven beide instituten de bereidheid te kennen om in de nabije toekomst samen te werken bij het analyseren en publiceren van onderzoeksresultaten. Het streven is erop gericht om in 2014 de eerste publicatie te laten verschijnen waaraan deskundigen van het ABS en het IGSR zullen meewerken. Deze publicatie zal gaan over de data van de volkstelling van 2012 en deze onder meer vergelijken met die van 2004.
Naast het ondertekenen van deze 2 documenten heeft de directeur van het ABS ook een kopie van de vigerende Statistiekwet (SB 2002, no. 97), een exemplaar van “Position on access to Microdata by the Standing Committee of Caribbean Statisticians (SCCS)” en een CD met een 10% steekproef van geanonimiseerde microdata uit de Census van 2004 overhandigd aan Prof. Schalkwijk
ABSGitHub: Software description: awesome Backup System (Objective-C).

error: Kopiëren mag niet!