Verdachte 7 feiten verzocht rechter opschorting detentie

Aan Donnovan S. worden samen 7 feiten verweten. Op 9 december 2012 trachtte hij een persoon van het leven te beroven door schoten te lossen op diens voertuig. In de vooravond was de verdachte naar een club. Het slachtoffer was ook in deze club. De twee mannen hadden eerder mot met elkaar gehad. Volgens verklaring van het slachtoffer werd hij gestoten door de verdachte. Hierdoor ontstond er een handgemeen. De security heeft beide mannen uit elkaar gehaald. Rond 05.30 uur besloten de broer van het slachtoffer en zijn partner naar huis te gaan. Toen zij buiten de club kwamen, merkten zij op dat zij opgewacht werden door 3 tot 4 heren. Het slachtoffer werd door de verdachte mishandeld. Op een bepaald moment zaggen zij kans snel in hun voertuig te gaan zitten. De verdachte heeft schoten op het voertuig gelost. Het slachtoffer raakte op twee plaatsen verwond.
Bij het tweede feit was het slachtoffer een andere man. De verdachte geeft toe dat hij twee schoten op het voertuig van het slachtoffer heeft gelost. Echter ontkent hij te hebben geschoten op de woning. Als feit 3 zou hij een ruit hebben vernield. Tijdens de aanhouding heeft de politie XTC-tabeltten en 29 gram marihuna op hem aangetroffen. Naast deze feiten wordt aan de verdachte bezit van een illegaal wapen en scherpe patronen verweten.
De verdachte verklaarde met betrekking tot de vondst dat hij het verboden spul bij zich had voor eigen gebruik. Hij verzocht de rechter om hem voorlopig naar huis te sturen. Dit verzoek van de verdachte werd afgewezen. De verdere behandeling is verdaagd naar 30 mei. Donnovan S. blijft aangehouden.
Saskia Bandhan   

error: Kopiëren mag niet!