John Krishnadath wint verkiezingen SVB

HamerJohn Krishnadath heeft de bestuursverkiezingen bij de Surinaamse Voetbalbond (SVB) gewonnen. Hij versloeg tegenkandidaat John Defares met 20-11. Een verrassing is uitgebleven. Rond 23.00 uur werd de uitslag bekendgemaakt in het gebouw van het Emile de Lafuente Sportcomplex. Krishnadath neemt hiermee de hamer over van Louis Giskus, die 10 jaar lang leiding heeft gegeven aan de grootste sportbond van Suriname.
Voordat de telling van de stemmen begon, liep Defares naar Krishnadath toe en feliciteerde hem alvast met de overwinning. Daarbij zei hij het volgende: ‘John, ik feliciteer jouw met de overwinning. Ik kom nooit meer naar een bestuursverkiezing van de SVB’, doelende op de commotie die er gedurende de verkiezing was en vooral toen het bestuur van de SVB haar stem moest uitbrengen. Toen de verkiezingscommissie het bestuur opriep om te stemmen, stonden zowel voorzitter Louis Giskus als secretaris Antonius Stienstra op. De verkiezingscommissie onder leiding van mr. Lesley Rodgers besloot om dan de stem van de SVB te laten vervallen. Dit gebeurde ook met de Coronie Sportbond, die beide lijsten machtigde om namens de bond te stemmen.
Leden van het bestuur Giskus hadden in een vergadering besloten dat de stem van het hoofdbestuur niet door de voorzitter, maar door Stienstra uitgebracht moest worden. Op deze vergadering was Giskus niet bij wegens uitlandigheid. Vier leden van dit bestuur komen ook voor op de lijst Krishnadath en men vermoedde dat Giskus niet op hen, maar op de lijst Defares zou stemmen. Per deurwaardersexploot gaven ze dit te kennen aan Giskus. Op zijn beurt liet Giskus weten deze zaak over te laten aan de verkiezingscommissie.
Het resultaat van de stemming was bijna indentiek aan het aantal leden die beide lijsten ondersteunt hadden bij de indiening. Deze waren toen 20 om 7. Een 5-tal leden zweefden, maar die hebben blijkbaar gekozen voor lijst Defares. Over een week zal de bestuursoverdracht plaatsvinden.
Jaswant Gajadien

error: Kopiëren mag niet!