Deva Boys verplettert Peto

1 Deva BoysVoor zowel Deva Boys als Peto is het loodzware Lidbondentoernooi extra zwaar begonnen. Deze twee verenigingen moeten de algemene ronde van het toernooi in 6 dagen afwerken, terwijl normaal 3 weken is begroot. Deva Boys die haar eerste wedstrijd verloor op Albina van SV Compleet met 1-0, wist best dat een verlies tegen Peto of een gelijkspel niets anders dan zinken van hun schip betekent. Ook wist Deva Boys dat ze op twee basisspelers namelijk Henk Verveer en Valentino Hoogdorp geen beroep kan doen vanwege hun vertrek naar Nederland. Peto werd in het Andre Kamperveenstadion met 5-0 verslagen, na een 3-0 ruststand.
In de vierde minuut was de speler Miquel Hill trefzeker. In de 13de minuut maakte Jerry Boldewijn korte metten en bracht de stand verder naar 2-0. Fikki ging helemaal naar voren om met een loeier de stand te tillen naar 3-0. In de tweede helft begon Deva Boys agressiever, omdat ze ook wel wist dat Peto terug zou komen. Immers dat zou elk tegenstander doen. Het was wederom de speler Jerry Boldewijn die met een fraaie kopbal de stand op 4-0 bracht in de 63ste minuut. Het feest was compleet bij de fans en bestuursleden van Deva Boys. De speler Djorjio Wijngaarde maakte in de 75ste minuut het laatste doelpunt. Zaterdag komt Deva Boys, die momenteel onder leiding staat van coach Navin Sardjoe en assistent Anil Phagoe, uit tegen Zoelen op Nieuw Amsterdam en Peto moet het opnemen tegen Compleet. Volgens het competitiereglement van het Lidbondentoernooi speelt het doelsaldo geen rol van betekenis. Indien verenigingen met een gelijk aantal punten eindigen, wordt er een beslissingswedstrijd gespeeld.