Minister Adna ontvangt sportorganisaties in Albina

Minister Adna ontvangt sportorganisaties in AlbinaSport- en Jeugdzaken-minister Ismanto Adna heeft tijdens een werkbezoek op zondag 21 april een werkontmoeting gehad met verschillende sportorganisaties van Albina. De Albina Sportbond, onder voorzitterschap van Patrick van Genderen, was één van de organisaties. Het doel van de bijeenkomst was om aan te horen wat de stand van zaken is bij de verschillende sportverenigingen in Albina.
De minister hield de aanwezigen onder meer voor dat zijn departement veel aandacht besteedt aan de ‘breedtesport’. ‘Aan elk kind moet de mogelijkheid geboden worden kennis te maken met tenminste één tak van sport. Voor het bereiken van deze en andere doelen is de samenwerking met de gemeenschap van belang.’ De bewindsman gaf aan dat drie factoren van belang zijn voor de sportontwikkeling: goede sportaccommodaties, sport(bege)leiders en sportmateriaal. Aan deze randvoorwaarden wordt gewerkt. Toch zal zoveel als mogelijk gewerkt moeten worden met plaatselijke sportleiders. Het ministerie zal de plaatselijke gemeenschap in de gelegenheid stellen zich te laten opleiden tot gekwalificeerde sportleiders door cursussen aan te bieden.
De vertegenwoordigers van de verschillende sportverenigingen van Albina waren zeer blij met de aanwezigheid van de minister. De problemen die de verenigingen in kaart brachten, waren o.a. het niet beschikken over goede sportaccommodaties en een tekort aan sportmateriaal. Zij spraken de hoop uit dat samen met het ministerie verandering hierin komt zodat het sportgebeuren op gang kan worden gebracht.

error: Kopiëren mag niet!