Wervelende Meisters laten Barça kansloos

274647hp2Bayern München staat met anderhalf been in de Champions League-finale. De Duitsers wonnen thuis met liefst 4-0 van Barcelona. De voetbalwereld keek reikhalzend uit naar de kraker in de Allianz Arena. Bij Bayern was het vertrouwen groot in een goed resultaat. De Duitsers zijn in topvorm en hebben de landstitel al op zak. Bij Barcelona waren de laatste weken wat haarscheurtjes zichtbaar, maar bleven de resultaten positief. De Catalanen beschikten weer over Lionel Messi. De Argentijn redde Barça nog als invaller in de vorige ronde tegen Paris Saint-Germain.
Messi kwam zelden in het stuk voor. Bayern hield de linies kort op elkaar en was ondanks minder balbezit veel gevaarlijker. Arjen Robben had na twee minuten de score kunnen openen. Na een hakbal van Javi Martinez punterde hij de bal op Victor Valdes. Na de gemiste kans ontsnapte Barcelona aan een penalty na hands van Gerard Piqué. Scheidsrechter Victor Kasai zag niet dat Piqué met de arm een schot van Philipp Lahm blokte. De protesten waren tevergeefs. Bayern liet zich niet van de wijs brengen door de misser.
Na 25 minuten kwamen de Duitsers aan de leiding. Thomas Müller zette een aanval op die via Robben en het hoofd van Dante bij hem terug kwam. De middenvelder kon van dichtbij raak koppen. De voorsprong was niet verrassend gezien het spelbeeld. Barcelona had de bal (62% balbezit) maar kon Manuel Neuer niet in de problemen brengen. Aan de andere kant had Valdes het drukker. Tot opluchting van de Catalaanse goalie zag Kasai voor rust opnieuw een handsbal over het hoofd. Dit keer kopte Dante op de hand van Dani Alves.
Barcelona ontsnapte daarmee aan een grotere achterstand. De ploeg van Tito Vilanova was niet zichzelf in München. De thuisploeg wist met snelle uitbraken en standaardsituaties gevaarlijk te worden. Dat de 2-0 uit een corner viel was niet verrassend. Piqué liet zich kloppen door Müller, die een hoekschop van Robben met het hoofd teruglegde op Mario Gomez. De aanvaller kon van dichtbij raak schieten. Na de tweede Duitse goal was Barcelona rijp voor de slacht. Müller, Franck Ribéry en Robben kregen een aantal goede kansen.
Het bleek de opmaat van een walk-over van Bayern. Marc Bartra had nog de kans om Barcelona terug te brengen, maar de jonge verdediger schoot van dichtbij wild over. Het was de enige mogelijkheid voor de Catalanen, bij wie Messi geen moment de regie kon opeisen. Aan de andere kant waren erg genoeg die dat wel deden bij Bayern. Eén daarvan was Robben. Een kwartier voor tijd luisterde hij zijn goede optreden op met een fraaie goal. Na een counter werd Robben bediend door Bastian Schweinsteiger. Jordi Alba werd uitgespeeld en de Nederlander kon, mede dankzij een bodycheck van Müller aan Alba, in de verre hoek raak schieten. De knock-out voor Barcelona.
Bayern kende geen genade en drukte door. Dat leverde zeven minuten voor tijd zelfs de 4-0 op. Ribéry en David Alaba vormden een tandem aan de linkerflank. De Oostenrijker gaf strak voor, waarna Müller vlak voor de lijn zijn tweede goal maakte. Het klasseverschil werd daarmee duidelijk in de stand. Dat deed pijn bij Barcelona. De frustratie was zichtbaar bij Alba, die de bal in het gezicht gooide van Robben. Het zal de Nederlander weinig pijn hebben gedaan. Hij kan zich met Bayern opmaken voor de finale op Wembley. Der Rekordmeister wil de verloren finales tegen Internazionale en Chelsea wegspelen. Eerst nog de plichtmatige return in Camp Nou.

error: Kopiëren mag niet!