Stuwadoors hebben wel arbeidsovereenkomst met VSH

De stuwadoors die werkzaam zijn bij VSH-maatschappij schijnen wel een arbeidsovereenkomst te hebben met de maatschappij. In het geval van de vaste 20 arbeiders kan met zekerheid gesteld worden dat er wel sprake is van een arbeidsovereenkomst tussen de VSH en de stuwadoors. VSH moet erop worden gewezen dat alle wetgeving betrekking hebbende op arbeidsovereenkomsten moet worden nageleefd jegens de 20 werkers.
Dit is de conclusie die is vervat in een rapport van Arbeidsinspectie. Bondsvoorzitter Murwin Leeflang heeft dit rapport een week terug ontvangen en het ook bestudeerd. Hij geeft aan dat hij vrijdag een alv belegt om de conclusies kenbaar te maken aan de leden, zodat gezamenlijk nagegaan kan worden welke stappen er verder ondernomen zullen worden om de werksituatie van deze groep arbeiders te verbeteren.
Leeflang zegt dat vanwege de grote bezorgdheid de bond in september 2012 gesprekken heeft gevoerd met Arbeidsinspectie. Toen de gesprekken gaande waren, heeft de bond gevraagd een onderzoek in te stellen naar de rechtspositie van de werkende klasse in het bedrijf. De stuwadoors hebben tot op dit moment geen rechtspersoonlijkheid. Zij hebben jarenlang gewerkt, zonder enige pensioenregeling. Ook zijn zij niet te spreken over de onveilige situatie op de werkplek.

error: Kopiëren mag niet!