Politie pakt grote cokehandelaar Delano B.

De Nederlandse politie is er afgelopen week na jarenlang onderzoek erin geslaagd om de Amsterdamse crimineel Delano B. op te pakken. De naam van de Surinaamse Amsterdammer komt vaak voor in de dossiers van de groep rond Piet W., die onderwerp van één van de grootste Nederlandse cocaïne-onderzoeken van de afgelopen vijf jaar is. W. werd vorig jaar met vier handlangers opgepakt, maar B. bleef, ondanks dat zijn naam veelvuldig in het dossier voorkwam, vrij rondlopen.
Een onderzoek van de landelijke recherche naar de voorbereidingen van transporten cocaïne tussen Zuid-Amerika en Nederland heeft afgelopen week alsnog tot de aanhouding van B. geleid. Dat meldde De Telegraaf zaterdag. Uit het onderzoek zou blijken dat B. versluierde telefoongesprekken heeft gevoerd met andere verdachten. Ook zou hij ontmoetingen met hen hebben gehad en pingberichten hebben verstuurd. B. is gisteren voorgeleid en zit in beperkingen vast. Nico Meijering, de advocaat van B., zegt in De Telegraaf dat de verdachte er alle vertrouwen in heeft dat de zaak voor hem goed afloopt.
Justitie brengt tal van cocaïnevangsten in verband met de groep van Piet W., die een goed contact met Colombiaanse leveranciers zou hebben. In hetzelfde onderzoek is ook een 45-jarige Nederlander opgepakt voor de moord op Nerlinio Greene (31) uit Amsterdam. Greene verdween in juli 2011. Eind december legde hevige regenval in Marbella, waar hij ook voor het laatst was gezien, zijn lichaam bloot. Greene was met kogels vermoord. Voor hij was begraven, was zijn lichaam in stukken gereten. Afgelopen januari werd al een eerste verdachte voor de moord op Greene gepakt.
Naast Delano B. en de verdachte van de moord op Greene werden nog vier verdachten in hetzelfde onderzoek opgepakt.
 

error: Kopiëren mag niet!