Opa Leo Tjin A Djie Sr. tennistoernooi loopt als een trein

Het mooi weer van de afgelopen dagen heeft gemaakt dat het Opa Leo Tjin A Djie Sr. tennistoernooi als een trein loopt. Daarom zijn er in totaal 25 wedstrijden op de banen van De Dolfijn en Ready afgewerkt op zondag. De eerste wedstrijd van de dag was de MU12-A en die werd gespeeld door Jill Ma Ajong en Rowena van Dijk. Jill en Rowena waren zeer gewaagd aan elkaar, dat is ook te merken aan de standen. Jill begon ook sterk en won de eerste set met 4-1. Daarna volgde de tweede set. In de tweede set kwam Rowena keurig terug. De overwinning ging naar Rowena en dus moest er een derde set, tie- break, gespeeld worden. De derde set, tie-break, ging redelijk gelijk op en was zeer spannend. Uiteindelijk heeft Rowena met twee punten verschil 10-8 van Jill gewonnen. Zoals bij de JU14-A categorie is er weinig niveau verschil bij de MU12-A, waardoor het wel erg spannend wordt. De meisjes zorgen keer op keer dat het publiek, voornamelijk de ouders, op het puntje van hun stoel zitten. Er moet nog een wedstrijd gespeeld worden tussen Sharaisha Bilgoe en Rowena van Dijk. Beiden hebben 2 punten na 1 wedstrijd.
Een van de leukste categorien in het Opa Leo Tjin A Djie Sr. Toernooi, de JU14. Deze categorie is verrassend onvoorspelbaar. De huidige spelers (ongeveer 11 jongens) ontwikkelen zich erg goed. Uit poule A hebben zich voor de volgende ronde geplaatst Sergi Calor en Joshio Loor. In poule B moet er nog een wedstrijd tussen Ivanio Tjin A Djie en Jeremy Ijskens nog gespeeld worden. De wedstrijd zal bepalen of Ijskens doorgaat naar de volgende ronde. Dani Samson ontwikkelt zich ook erg goed. Zondag heeft hij met 4-1 4-2 van Niguel Mannes te winnen. Samson is als eerste geplaatst in zijn poule en Niguel Mannes als tweede.  Bij de JU10 is het eveneens spannend. JU10 bestaat uit een poule van 5 jongens, waarvan 2 nieuwe spelers die het erg goed doen. Het is natuurlijk even wennen, maar voor de eerste keer wisten de jongens Jamal Baarn en Terence Linger kranig te houden tegen de ervaren U10 spelers.
In de JU18-B zijn de halve finalisten bekend. Uit poule A hebben zich geplaatst Marvel Flencis en Tagar Chee en uit poule B Jean Marc Felter en Nick Tjoe A On. In de halve finale speelden gisteren tegen elkaar Felter en Chee en Flencis tegen Tjoe A On. Bij de MU18-A zijn er een aantal verrassingen. Momenteel staat Anouk Ma Ajong op de eerste plaats en Debra Veldhuizen op de tweede, maar beide meisjes hebben nog een wedstrijd te gaan.
In de MU12-B klasse staat Cherymil Bouwe aan kop met de volle winst na 1 partij. Charishma Raghoebar heeft 1 gewonnen en 1 verloren. Amaris Gregory heeft 1 verloren. Vandaag zal bekend worden wie als winnaar van de MU12-B uit de bus komt. In de DE18+ A leiden Ana Vera Vera, Evita Ammersingh en Karin Kuhn met elk 2 punten na 1 wedstrijd. Ivandra Frans en Michelle Beck hebben er nog geen punt. Er moeten nog 4 wedstrijden gespeeld worden.
De halve finalisten in de HE18+B van poule A zijn al bekend. Deze zijn geworden Krishna Pahladsingh en William Ritfeld. In poule B is het nog niet bekend wie overgaan, omdat er nog twee wedstrijden gespeeld moeten worden. In de tussenstand leidt Frank van Dijk met 4 punten, gevolgd door Imro Dubois. In de HE18+A klasse leiden Trevor Bendt en Soetjipto Verkuyl met elk 4 punten na 2 partijen. Er moeten nog 4 wedstrijden gespeeld worden.

error: Kopiëren mag niet!