Uitspraak in peutermishandelingszaak aangehouden tot 3 mei

De kantonrechter heeft de uitspraak in de zaak, waarin Lothar A. verdacht wordt van zware mishandeling van een driejarig kind, aangehouden. Dit vanwege het feit dat volgens Lothar niet alle bewijzen aan de rechter zijn gepresenteerd. De magistraat verdaagde de verdere behandeling naar 3 mei.
Advocaat Murvin Dubois hield de rechter achteraf voor dat hij bijna alles in zijn pleidooi naar voren had gebracht. De verdachte is kennelijk geschrokken van de hoge strafeis.
Op de afgelopen zitting had de openbare aanklager, Nirmala Maikoe, acht jaar met aftrek gevorderd tegen Lothar. Zij achtte zware mishandeling wettig en overtuigend bewezen. Als bewijs somde het Openbaar Ministerie de bevindingen van de artsen op. Het kind is zijn hele leven gestraft. Hij kan niets zonder enige hulp. Dat kind heeft te allen tijde hulp van anderen nodig. Hij kan niet praten en niet lopen. In een zin gezegd, is hij een potplant geworden.
De magistraat gaf aan dat zij de verdachte niet het gevoel wil geven dat de rechter niet naar hem heeft geluisterd. Daarom werd hem twee weken de ruimte geboden om zijn zegje via zijn advocaat aan de rechter te doen. Op 3 mei komt de uitspraak in deze zaak.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!