‘Laten we even kijken of er een lijst Defares komt’

169knk0Vandaag indiening kandidatenlijsten SVB-verkiezingen
De eerste officiële handeling van de bestuursverkiezingen bij de Surinaamse Voetbalbond (SVB) vindt vandaag plaats. Dan moeten de eventuele kandidatenlijsten die mee zullen dingen in de bestuursverkiezingen ingediend worden. De lijsten kunnen met ondersteuning van tenminste 7 leden ingediend worden tot 12.00 uur. De groep met als kandidaat-voorzitter John Krishnadath zal hoogstwaarschijnlijk om 11.00 uur haar indiening doen. De tegenkandidaat van Krishnadath, John Defares, is er nog niet zeker van dat er een lijst met hem als trekker komt. ‘Laten we even kijken of er een lijst Defares komt. Even rustig afwachten. Verder geen commentaar’, zei Defares gisteren rond 14.00 uur aan Dagblad Suriname. ‘Ik heb van wijlen Fred Derby geleerd dat als men moet hoesten, men de keel niet vooraf moet schrapen’, voegde hij een vrolijke noot toe. Tenslotte gaf Defares mee dat er nog geen sprake is van een volledige kandidatenlijst. ‘Maar er resten nog 22 uren te gaan voor de deadline van indiening. Er kan binnen korte tijd nog heel veel gaan gebeuren.’
De bestuursverkiezingen van de SVB vinden plaats op vrijdag 26 april in een algemene ledenvergadering. De lijst Krishnadath heeft al een tijdje terug kenbaar gemaakt dat ze schriftelijke ondersteuning geniet van 22 van de 32 stemgerechtigde leden. ‘We gaan onze kandidatenlijst ook met de 22 ondersteuners indienen’, zegt Krishnadath aan Dagblad Suriname. Op deze lijst komen ook voor 4 leden die deel uitmaken van het huidig SVB-bestuur. Deze zijn Waldo Gobardhan, Dayasankar Mathoera, Bidjai Mankoe en Arnold Bilkerdijk. Verder staan ook Robby Poetisie en Bernhard Abia op deze lijst.
Van de lijst Defares is heel weinig bekend. Volgens Defares zijn de formateurs van zijn lijst Maurice Issa van Leo Victor en Kenneth Themen van de Kwatta Sportbond (KSB). Ze waren bezig met een fusie met de lijst onder leiding van Lesley Winter, maar het lijkt erop alsof ze nog geen compromis hebben bereikt. Één van de toppers op de lijst Winter, te weten Delano Landvreugd van het Sport- en Vormingscentrum Blauwgrond, zal hoogstwaarschijnlijk de lijst Krishnadath gaan ondersteunen. Volgens bronnen van Dagblad Suriname lust een top SVB-bestuurslid hem niet. Dit bestuurslid ondersteunt in het geheim ook de lijst Defares.
Jaswant Gajadien

error: Kopiëren mag niet!