Financiën laat aannemers wachten op hun geld

Het ministerie van Financiën heeft de opdracht gegeven om betalingen aan leveranciers, bedrijven en aannemers die diensten geleverd hebben aan de Staat, aan te houden. Zo verneemt Dagblad Suriname dat bedrijven die belast zijn met de bewaking van ministeries en andere overheidsgebouwen nog steeds geen geld hebben ontvangen om hun werknemers uit te betalen. Ondernemers geven tegenover Dagblad Suriname te kennen dat zij genoodzaakt zullen zijn om hun werknemers af te vloeien, daar zij nu in geldnood verkeren en de bewakers niet kunnen uitbetalen.
De bewakingsbedrijven hebben een eenjarig contract met de overheid. ‘Normaal gesproken ontvangen wij binnen drie werkdagen ons geld, zodat wij de arbeiders op tijd kunnen uitbetalen. Nu wachten we al drie weken. Gebleken is dat de Centrale Bank van Suriname wel de betalingslijst met namen van bedrijven en personen die diensten hebben geleverd voor de overheid doorgestuurd heeft naar De Surinaamsche Bank, maar de moederbank heeft geen geld overgemaakt voor de betaling.’
Maandelijks maken deze bedrijven hun factuur op en geven die af aan de afdeling Financiële Zaken van het ministerie, waar ze diensten hebben verricht. Met de verkregen reçu’s van deze afdeling, gaat men naar Comptabiliteit/Financiën die het vervolgens doorgeleid naar de CBvS voor de overmaking. De aannemers hebben vorige week na 14 dagen in het ongewisse te zijn gelaten, van Financiën de opdracht gehad hun kwitantie opnieuw in te dienen, met de uitdrukkelijke toevoeging dat de uitbetalingen voorlopig zijn aangehouden.

error: Kopiëren mag niet!