Alfonsdorp verwelkomt binnenkort nieuw dorpsbestuur

De dorpsbewoners van Allfonsdorp, het Arowakse dorp gelegen aan de Oost-West verbinding in het district Marowijne, hebben in een dorpsvergadering van 7 april j.l. een aanwijzingcommissie, bestaande uit 6 personen uit het dorp, samengesteld zoals het dorpsreglement dat bepaalt.
De Aanwijzingscommissie is een neutrale commissie die als voornaamste taak heeft om in het dorp kandidaten te zoeken voor de posities van dorpshoofd en basya’s.
Het proces om te komen tot vervanging van het huidig dorpsbestuur o.l.v. kapitein Harold Galgren is al geruime tijd gaande. De dorpsbewoners klagen al jaren over het disfunctioneren van het huidig dorpsbestuur en stelt hen verantwoordelijk voor de stagnatie van de ontwikkeling binnen het dorp. Bovendien wordt het dorpsreglement dat mede door hen tot stand is gekomen met de voeten getreden.
Door dit gedrag lopen de bewoners enorme kansen mis en geraken ook in sociaal opzicht in een isolement. De polikliniek is al jaren gesloten, de basisschool in het dorp is abrupt gestopt, vreemdelingen krijgen tegen de gemaakte afspraken in toegang tot ons woon- en leefgebied, zijn maar enkele van de voorbeelden die niet kunnen.
Trots herhaaldelijke oproep vanuit de dorpsgemeenschap om te communiceren over het aanpakken van de problemen binnen het dorp, heeft het dorpsbestuur ervoor gekozen om deze omroep naast zich te leggen en haar eigen pad op te gaan.
Na het werk van de aanwijzingscommisie zal binnen enkele weken in bijzijn van inheemse vertegenwoordigers van de CLIM en VIDS, alsook het ministerie van Regionale Ontwikkeling een nieuw dorpsbestuur worden aangewezen.

error: Kopiëren mag niet!