Schoolvervoer in Nickerie lam

amerikaanse schoolbus LOndanks de gelden voor vele bus- en boothouders maandag zijn gestort, is een aantal bussen en boothouders in de garages en aan de kade gebleven. In Nickerie was het schoolvervoer volledig lam, omdat de bus- en bootseigenaren nog niet hadden ontvangen. Kenneth Themen, voorzitter van de Bus- en Boothoudersorganisatie, zegt dat tot gistermorgen een aantal eigenaren in Wanica, Saramacca en Paramaribo nog niet had ontvangen. Ook de boothouders waren nog niet uitbetaald.
Themen zegt de toezegging gehad te hebben van de directeur van Financiën dat de mensen die nog niet waren uitbetaald, uiterlijk gisteren zouden ontvangen. “Maar zien is geloven.”
De OBS heeft maandagmiddag een gesprek gehad met de vicepresident. De OBS-voorzitter geeft aan dat het een vruchtbaar gesprek is geweest. Er zijn nadere afspraken gemaakt ter voorkoming dat zulks zich in de toekomst weer voordoet. Volgens Themen gaat het om bestaande afspraken die opnieuw zijn besproken en benadrukt. Hij geeft aan dat het model dat is besproken, ook ten tijde van vicepresident Jules Ajodhia en Ramdien Sardjoe werd gehanteerd. ”Deze afspraken zorgen voor rust.”
Opmerkelijk vindt Themen dat hij behalve door de Henk Jamaloodin, onderdirecteur Technische Diensten, door niemand van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling is benaderd. Hij geeft aan dat hij het heel opmerkelijk vindt, omdat het voorheen zo was dat wanneer er calamiteiten waren er gelijk door de leiding van het ministerie contact werd genomen met hem om zaken te bespreken en gezamenlijk te komen tot een oplossing. Hij betreurt dit ten zeerste en zegt dat in deze er niet getracht moet worden om de schuld te schuiven naar anderen. ”Iedereen moet zijn verantwoording nemen. Het moment dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en de hand in eigen boezem steekt, zijn wij 20 stappen voorwaarts”, aldus Themen.

error: Kopiëren mag niet!