Grote schaarste aan babyvoeding in Brokopondo

Grote schaarste aan babyvoeding in BrokopondoEr is een grote schaarste aan babyvoeding in het district Brokopondo. Dat meldt BEP-parlementariër Ronny Asabina aan Dagblad Suriname. Hij vertoeft in Brokopondo en tijdens bezoeken hebben ouders hun beklag gedaan hierover bij de parlementariër. Er is volgens Asabina al enkele weken sprake van een schaarste aan babyvoeding. De Medische Zending, die dit gebied voorziet van de blikvoeding, is volgens de parlementariër door haar voorraad heen en heeft dit ook bevestigd aan de parlementariër.
‘Ik ben benaderd door verontrustende ouders die mij zeggen dat ze al enkele weken geen babyvoeding meer kunnen vinden en dit is heel erg. Aan de ene kant zie je dat de regering zegt dat ze gaan voor kwalitatieve zorg en voeding voor kinderen en komt met naschoolse opvang en aan de andere kant zie je dan dat zuigelingen geen voeding hebben’, aldus Asabina. Hij zegt dat het erg is dat de regering niet eens de zuigelingen kan voorzien van blikvoeding, terwijl er zoveel geld wordt besteed aan de naschoolse opvang.
‘Normaal wordt de babyvoeding gesubsidieerd door de Medische Zending en kunnen ouders acht tot tien blikken voor SRD 40 kopen. Nu er een schaarste is, moeten de bewoners de voeding uit de winkel halen en een blik kost al SRD 15. Dit kunnen de ouders zich niet permitteren. Geen enkele medische post in het binnenland is op dit ogenblik in staat de blikvoeding te leveren’, vertelt Asabina. Hij vraagt de regering om met oplossingen te komen. In een reactie bevestigt de Medische Zending dat er geen babyvoeding meer is. De oorzaak van de schaarste kan men niet aangeven.

error: Kopiëren mag niet!