Bezoek studenten uit Curaçao

igVan maandag 15 april tot maandag 22 april brengen 12 studenten en 2 begeleiders van de Maris Stellaschool, SBO (Secundair Beroepsonderwijs), te Curaçao een bezoek aan ons land. Deze mbo-opleiding is gericht op het toerisme in het algemeen en dat van Curaçao in het bijzonder. Het doel van dit bezoek is om inzicht te verkrijgen in duurzame toeristische ontwikkeling, met name het thema “community based tourism”. Het is onderdeel van het examen van deze klas, waarbij diverse vakken worden getoetst. Het gaat erom dat de studenten als toerist ervaren hoe het is om als ‘community based tourist’ bezig te zijn.
De school heeft als studierichtingen ‘Horeca’, ‘Toerisme’ en ‘Schoonheidsspecialist’. De 2 begeleiders zijn Angela Richardson, die de vakken Toerisme, Topografie, Management en Organisatie verzorgt en Leo Eugenio, die de vakken Wiskunde, Natuurkunde en Scheikunde verzorgt.
De groep gaat het binnenland in om op een school een bibliotheek te helpen oprichten. Ook worden bezoeken afgelegd aan de Mets, SHTCC, Commewijne, Loka Loka en de Arminavallen. Inmiddels heeft de groep uit Curaçao op maandag 15 april een historische stadswandeling gemaakt met de studenten van het Imeao I. De Surinaamse studenten van de studierichting Toerisme hebben onder begeleiding van hun geschiedenisleraar, Michel Jubitana, deze historische stadswandeling gemaakt voor hun medestudenten uit Curaçao. Directrice Jane Simons, die ook participeerde aan de historische stadswandeling, geeft aan dat reeds geruime tijd goed contact is met de school van Curaçao. Zij spreekt de hoop uit dat onze studenten in de toekomst ook de gelegenheid krijgen om een bezoek te brengen aan deze toerismeschool.

error: Kopiëren mag niet!