Politie vernieuwt nog geen rijbewijzen

Het Korps Politie Suriname (KPS) wil autobestuurders erop attenderen dat er op dit moment nog geen rijbewijzen worden vernieuwd. Nu is er sprake van het verlengen van het rijbewijs als deze vervallen is, en het verstrekken van rijbewijzen aan pasgeslaagden. Wij hebben gemerkt dat er een enorme drukte is ontstaan bij de subafdeling Rijbewijzen, omdat bestuurders met het idee rondlopen dat zij hun rijbewijs, dat nog geldig is, kunnen inruilen voor een vernieuwde rijpas.
Het KPS biedt haar welgemeende verontschuldigingen aan personen aan die de afgelopen dagen uren hebben moeten slijten op de afdeling Verkeer. De politie doet er alles aan om deze personen tegemoet te komen. Om het ongeduld van de langwachtenden te belonen, zal het korps wederom personen gedenken met een presentje. Dit kan zijn een sleutelhanger of een pen. Er is een extra medewerker ingezet die deze personen bijstaat. Er wordt gedacht aan de senioren burgers, zij die slecht ter been zijn en zwangeren. Deze personen krijgen een zekere mate van voorkeur, zegt de afdelingschef, hoofdinspecteur Guno Leeuwin.
Leeuwin wijst erop dat bestuurders zich niet zomaar naar de afdeling moeten begeven, maar pas mogen aankloppen één of twee dagen voordat het rijbewijs vervalt. Doen zij dat toch, dan zullen zij onverrichter zake moeten terugkeren. Bij verlenging is nodig een uittreksel van het Centraal Bureau Burgerzaken, een stortingsbewijs van SRD 50 van de Centrale Betaaldienst en een medische verklaring, waarin staat dat de desbetreffende persoon in staat geacht wordt het voertuig te kunnen besturen.

error: Kopiëren mag niet!