Politiek bemoeit zich met verkiezingen SVB

svblgoWaarvoor velen gevreesd hadden en ook ervoor waakten is toch gebeurd. De politiek heeft zich gemengd in de aanstaande bestuursverkiezingen van de SVB. Een van de groepen die een kandidatenlijst zal indienen, heeft in klein verband haar formatievergadering in het partijcentrum van een regeringspartij gehouden. Dit meldt een bron aan Dagblad Suriname. Daarbij is volgens de bron ook hulp van een invloedrijke minister van het regeringskabinet ingeroepen om te lobbyen bij de stemgerechtigde leden. Nu al is een bond uit het westen, die nog erover twijfelt welke kant te kiezen, benaderd. Verschillende leden van de SVB hebben eerder publiekelijk kenbaar gemaakt geen inmenging te willen hebben van de politiek in ons voetbal. Ook de FIFA is tegenstander hiervan. Lidlanden waar politiek zich met de bond bemoeit, zijn altijd geschorst door de Wereldvoetbalbond.
De politieke invloed wil ook dat regeringspartner Ronnie Brunswijk hun kandidaat ondersteunt. Brunswijk, voorzitter van Inter Moengotapoe, is een heel machtig figuur in het Surinaams voetbal. In deze ploeg spelen voor het leeuwendeel Marronjongeren. Achter Brunswijk staan tenminste 5 stemgerechtigde leden. De lijst die door Brunswijk ondersteund zal worden, krijgt dus meteen 5 stemmen erbij. In eerste instantie was Brunswijk een van de formateurs van de lijst Winter, later stapte hij over naar de lijst Krishnadath. Op deze laatste lijst heeft hij twee voordrachten die zijn voorkeur genieten, staan, te weten Robby Poetisie en Bernhard Abia.
De bestuursverkiezingen bij de SVB worden gehouden op vrijdag 26 april. De kandidatenlijsten kunnen tot uiterlijk donderdag 18 april 12.00 uur ingediend worden. Tot nu toe hebben John Krishnadath en John Defares bevestigd aan Dagblad Suriname een kandidatenlijst aan te voeren, terwijl ook een derde lijst, onder aanvoering van Lesley Winter in omloop is. Echter worden er momenteel gesprekken gevoerd om tot een fusie te geraken tussen de lijsten Defares en Winter.
 

error: Kopiëren mag niet!