Echtgenoot mishandelde vrouw en buitenman

Zhizhong Zeng werd gisteren schuldig verklaard aan mishandeling en het toebrengen van zware lichamelijke letsels. Kantonrechter Alida Johanns legde Zeng een straf op van 12 maanden, waarvan 8 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar. De verdachte betrapte zijn vrouw met zijn baas in zijn woning. Hij raakte verhit en ging over tot mishandeling. De magistraat gaf aan dat de vrouw op de zitting zei dat zij haar man heeft vergeven voor de mishandeling.
De openbare aanklager, Cynthia Klein, had 2 jaar gevorderd tegen Zeng. Zij achtte het feit wettig en overtuigend bewezen en vorderde een straf van 2 jaar met aftrek. Advocaat Irvin Kanhai beriep zich op noodweer. Volgens de raadsman had de verdachte in noodweer gehandeld. Om het mes van de baas afhandig te maken, had hij met hem geworsteld. De verdediging verzocht de rechter om de verdachte van alle rechtsvervolging te ontslaan.
De magistraat achtte de verklaring van de baas en de echtgenote van de verdachte, afgelegd bij de politie, aannemelijker dan de verklaring van de verdachte. Als bevestiging van de letsels gebruikte de magistraat de geneeskundige verklaring. Zij week af van de eis en veroordeelde Zeng tot 12 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk. Zeng was eerder tijdens het proces op vrije voeten gesteld. Hij moet nog 2 maanden uitzitten.
Saskia Bandhan  
 

error: Kopiëren mag niet!