27-jarige dame verdacht van oplichting

De 27-jarige Anita M. wordt verdacht van oplichting. Aan haar wordt verweten dat zij verschillende mensen heeft bewogen tot het afstaan van orchideeën, waarvoor zij niet heeft betaald. Kantonrechter Robbert Praag hoorde gisteren een van de benadeelden en een majoor van politie. Volgens verklaring van de benadeelde heeft zij notabonnen uitgeschreven, waarop de verdachte haar handtekening niet had geplaatst. De benadeelde beweerde dat zij de kopieën wel heeft bewaard. Op vertrouwensbasis had zij samen met haar schoonmoeder de bloemen aan Anita afgestaan. Volgens haar calculatie moet Anita hun SRD 1500 betalen.
De politieman verklaarde dat ene Siske met haar relaas bij hem kwam. De politieambtenaar belde op zijn beurt de verdachte, maar kon haar niet bereiken. Volgens de verklaring van de politieambtenaar had hij geen onderzoekshandeling gepleegd. Hij had de echtgenoot van de verdachte gebeld en hem het een en ander medegedeeld over de kwestie. Verder weet hij niets af van de zaak.
Tijdens het verdachtenverhoor verklaarde Anita dat zij de benadeelde niet eens kent. Zij heeft nooit eerder zaken met hun gedaan. Wat zij wel weet is dat zij bloemen bij ene Perdiep en Siske had genomen voor wederverkoop. Anita geeft toe dat zij Perdiep inderdaad SRD 2.200 moet betalen. Op twee kwitanties heeft zij getekend en zij is nog steeds bereid hem dat geld te betalen. Perdiep had toen op het bureau geweigerd om dat geld te accepteren. Volgens zijn calculatie was Anita hem SRD10.000 schuldig. Anita beweerde op de zitting dat zij wel op twee kwitanties heeft getekend en dat zij bereid is hem te betalen, maar dan geen SRD 10.000.
De magistraat stelde deze zaak uit naar 14 mei. Op die dag komt het Openbaar Ministerie met haar strafvoorstel. Anita is niet meer aangehouden. Haar detentie is gedurende het proces opgeschort.
Saskia Bandhan     

error: Kopiëren mag niet!