Miquel van Assen schrijft historie op Carifta Games 2 x goud en Carifta-record

De Surinaamse atleet Miquel van Assen van de atletiekvereniging Marwina heeft geschiedenis geschreven voor Suriname op Jamaica door twee gouden medailles te winnen. Tijdens de 42ste Carifta Games haalde de 16-jarige Van Assen zaterdag de eerste gouden medaille ooit voor Suriname op deze spelen. Dat deed hij op het onderdeel hinkstap springen in een nieuw Carifta-record. Op zondag veroverde Van Assen wederom een gouden medaille, deze keer op het onderdeel hoogspringen.
Van Assen sprong in de U-17 klasse een afstand van 15.19 meters, ruim 0.16 meters verder dan Lyndon Sands van de Bahamas, die in 1980 op 15.03 meters kwam. Op dit nummer was de tweede plaats ook voor een Surinamer. Dave Pika, ook van Marwina, pakte zilver met een sprong van 14.59 meters. Op zondag veroverde Van Assen wederom een gouden medaille, deze keer op het onderdeel hoogspringen. Van Assen sprong 2.03 meters en dat bereikte geen enkel ander atleet.
1 Van Assen 1 1 Van Assen 2 1 Van Assen 3 1 Van Assen 4Het bestuur van de Surinaamse atletiekbond is heel trots op deze atleten en feliciteert hun, trainer Lazaron Calderon Munder uit Cuba, de club Marwina en de gehele atletiekgemeenschap en in het bijzonder Suriname met de sublieme resultaten.
 

error: Kopiëren mag niet!