OBS worstelt nog voor 10% tariefsverhoging

OBS worstelt nog voor 10De Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS) is met het kabinet van de vicepresident en directeur Lesley Daniels van het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) in onderhandeling. Zij willen dat het busbedrijf een tariefsverhoging van 10% toekent aan bushouders. Zoals OBS-voorzitter Kenneth Themen aangeeft, is deze eis meer dan gerechtvaardigd gelet op het inflatiecijfer van 2011, verhoogde benzineprijzen en stijgende prijzen van busonderdelen.
“Wij hebben eigenlijk gevraagd om een tariefsverhoging van 15,4% gekoppeld aan het inflatiecijfer, maar omdat de bushouders van het ministerie van Onderwijs aangesloten bij OBS 10% hebben gehad, zullen wij daarmee genoegen nemen bij NVB”, zegt Themen. In het akkoord dat met het Minov is bereikt, is de 10% tariefsverhoging gekoppeld aan een terugwerkende kracht vanaf februari 2012. Hetzelfde moet dus gelden voor de tarieven bij NVB.
Bushouders aangesloten bij OBS hebben in 2011 voor het laatst een tariefsaanpassing gehad van 20%. De fors verhoogde benzineprijzen en de devaluatie van Surinaamse Dollars lagen hieraan ten grondslag. Ondertussen zijn de tarieven achterhaald en wordt gesproken over 10% met twk vanaf februari 2012. “Ik kan u zeggen dat er wel licht in de tunnel is”, zegt Themen.

error: Kopiëren mag niet!