Hendrik Sakimin: ‘Presidentsdroom Brunswijk geen slecht nieuws’

Hendrik SakiminPertjajah Luhur (PL)-parlementariër Hendrik Sakimin vindt de aankondiging van Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk geen slecht nieuws. Tijdens de Rick Ross show zaterdagavond in het Andre Kamperveen Stadion maakte Brunswijk zijn ambities om president te worden publiekelijk kenbaar. ‘Hij mag zijn ambities hebben, maar een coalitie vormen doe je aan de onderhandelingstafel aan de hand van het aantal zetels dat je hebt verkregen bij de verkiezingen’, zegt Sakimin. Hij ziet de onthulling van Brunswijk niet als een dreiging, maar juist als een motivatie om sterker voor de dag te komen. ‘Alle politieke partijen in Suriname streven naar het hoogste en dat is het presidentschap. Het aantal zetels bepaalt hoe sterk je zit om deze post op te eisen’, zegt de PL-topper.
Sakimin vertelt dat de PL bij de verkiezingen van 2010 ook als slagzin had van gaan voor het presidentschap. Toen haalde de partij 6 zetels. Dat was dus niet genoeg om het presidentschap op te eisen in een coalitie met de Megacombinatie, die meer dan 15 zetels had. ‘Voor de komende verkiezingen is ons streven 100% groei, dus van 6 naar 12 zetels. Als we dit halen, dan kijken we waar we staan ten opzichte van de andere partijen. Als we goed zitten, zullen we ook voor het presidentschap gaan’, vertelt de parlementariër.
Volgens Sakimin sprak Brunswijk ook een beetje podiumtaal voor de duizenden aanwezigen tijdens de show. ‘Ik heb het vermoeden dat hij hiermee met zijn verkiezingscampagne voor 2015 is gestart’, zegt Sakimin.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!