Educatieve tocht voor leerlingen OS Domburg en Boto Pasi

Front FotoDe zesde klasse leerlingen van OS Domburg, Wanica en de EBG-school Boto Pasi in Sipaliwini brachten gisteren een bezoek aan Onderwijsminister Shirley Sitaldin en directeur van Grace Malm-Lackin. Het bezoek is onderdeel van het Scholierenuitwisselingsprogramma. Dit project wordt gefinancierd door Stichting ARA uit Friesland.
Het is het 13de jaar dat dit project wordt uitgevoerd. Leerlingen uit verschillende districten worden hierdoor in de gelegenheid gesteld om hun ervaring met elkaar te delen. Een onderdeel van het uitwisselingsprogramma is een educatieve tocht. De kinderen doen volgens Onderwijsminister Sitaldin op die manier onder meer kennis op van de verschillende bedrijven, instanties en processen. Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling ondersteunt daarom dit project. Coördinator van het uitwisselingsprogramma Estelda Phoelli-Seedo vroeg de bewindsvrouw om naar mogelijkheden te zoeken, zodat het project wordt voortgezet. Het is de laatste keer dat Stichting ARA inkomt met financiën. Minister Sitaldin zegde alle medewerking toe.
Oproep
Zowel de minister als de directeur riep de leerlingen op om hun uiterste best te doen op school. Het is van belang dat goede resultaten worden neergezet. In een van de liederen van de leerlingen werd bezongen hoe belangrijk het is om een diploma op zak te hebben. “Je kunt de hele wereld rondreizen, maar zonder een diploma ben je nergens”, zongen de leerlingen. De educatieve tocht van gisteren bestond verder uit een bezoek aan het ministerie van Handel en Industrie en de Paramaribo Zoo. Vandaag wordt het programma afgesloten.

error: Kopiëren mag niet!