Anderhalf jaar geëist voor man die vrouw kaalschoor

Anandkoemar O. riskeert anderhalf jaar cel wegens poging tot mishandeling. Op 9 oktober 2012 verkeerde Anandkoemar onder invloed van alcohol en drugs. De verdachte heeft zijn 23-jarige vrouw op twee momenten op beestachtige wijze mishandeld. De eerste keer was op 6 september en de tweede keer op 9 oktober.
De openbare aanklager, Nirmala Maikoe, gaf aan dat de verdachte 6 uren lang zijn vrouw heeft mishandeld. Dit, omdat hem ter ore was gekomen dat zijn vrouw met zijn vader gaat. Volgens verklaring van de vrouw was zij voor het huwelijk niet op de hoogte dat haar partner drugs gebruikt. Hij raakt mentaal in de war na het drugsgebruik. Zij werd eerst mishandeld en nadien werden haar hoofdhaar en haar wenkbrauwen met een scheerapparaat geschoren. De handelingen onderging zij omdat de man dreigde de zoon te zullen verwonden. Het kwam zelfs zover dat hij zonder te melden wegging met de zoon. De vraag waarom hij weg was met het kind is tot heden onbeantwoord gebleven. Later belde de verdachte zijn zus met de mededeling dat hij en het kind een verdelgingsmiddel zouden innemen.
De vrouw schakelde de politie in. Toen de sterke arm de verdachte belde, weigerde hij te komen. Pas later kwam de verdachte met zijn zoontje naar huis. Hij werd door de politie in verzekering gesteld. De vervolging merkte op dat de verdachte het kind gebruikt om zijn zin te krijgen.
Advocaat John Moerahoe gaf aan dat de vrouw nog steeds contact onderhoudt met haar echtgenoot. Anandkoemar heeft de mishandeling bekend. De verdediging verzocht de rechter om een milde straf te willen opleggen.
‘Ik zal mijn leven veranderen en wil mijn kind weer terug’, zei de verdachte in zijn laatste woord.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!