Een priester verscheen gisteren voor de rechter voor het verkrachten van zijn 10-jarig stiefdochter. Dit deed hij nadat hij het kind alcohol had toegediend. De moeder van het meisje, die ook onder invloed was, assisteerde de priester hierbij. Kantonrechter Daniëlle Karamatali stelde de behandeling van de zaak uit naar 8 april. De priester tevens stiefvader blijft aangehouden.
Het meisje werd op 16 juli 2012 bewust niet naar school gestuurd, dit alles volgens de planning van de priester en de moeder. Ze lieten het meisje onder dwang eerst alcohol drinken. Toen ze haar bewustzijn verloor, werd zij in een slaapkamer gebracht alwaar de stiefvader en haar moeder haar ontkleedden. De priester draaide een pornofilm. In bijzijn van de moeder werd het meisje verkracht door haar stiefvader. Uit de inlichtingenstaat van de stiefvader blijkt dat hij eerder tot 5 jaar was veroordeeld wegens een zedenmisdrijf.
De moeder verklaarde bij de politie dat zij onder druk werd gezet door de priester. Indien zij haar medewerking niet zou verlenen, zou ze uit de woning worden gezet. De stiefvader van het meisje gebruikte haar als een proefkonijn. Deze zaak kwam aan het licht toen de oma van het meisje onregelmatigheden constateerde bij de kinderen en vooral bij het meisje. Er werd toen een onderzoek ingesteld waarbij het meisje zelf doorvertelde dat zij door haar stiefvader wordt verkracht met medewerking van de moeder.
De stiefvader ontkende de feiten en beweerde nimmer het meisje te hebben aangeraakt. Echter bekende hij haar een paar keren te hebben gemept, omdat hij een zogenaamde liefdesbrief in de schooltas van het meisje had aangetroffen. Een politieman werd gisteren ook naar aanleiding van de verklaringen van de verdachten en het meisje gehoord. De verklaring van de moeder wordt deels ondersteund door die van het meisje. De politie had naar aanleiding van de verklaring van de stiefvader ook een onderzoek op de school van het meisje ingesteld. De priester verklaarde bij de politie dat hij een schrijven had gericht aan het schoolhoofd over de kwestie van het briefje. Dit laatste berust niet op waarheid, omdat de schoolleiding nooit een brief had ontvangen.
De verdachte gaf aan de hoofdofficier van justitie, Carmen Rasam, te kennen dat hij de eerste keer onterecht was veroordeeld. Ook nu zou hij niets weten.
Saskia Bandhan