JSOOC en SAO gaan partnerschap aan

Het Jan Starke Opleidings- en Ontspanningscentrum (JSOOC) krijgt een nieuw logeergebouw erbij. Om dit gebouw te realiseren hebben de JSOOC en de Stichting voor Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) gisteren een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Radjesh Hemradj, directeur SAO, geeft aan dat het gebouw met cursisten uit de omgeving, m.n. Wit Santie en Zanderij, opgezet zal worden. De bedoeling is dat het gebouw in drie maanden tijd af zal zijn, maar gezien het enthousiasme van de cursisten gelooft Hemradj dat het zelfs kan.
De SAO zal als stichting met de ondertekening drie belangrijke aspecten ondersteunen. ‘SAO zal als ondersteuningsinstituut werken aan een stukje community development, waarbij de cursisten uit de omgeving zelf getraind zullen worden, en toerisme bevorderen.’
Het JSOOC heeft voorwerk verricht door werving van cursisten en de SAO zorgt voor de technische assistentie wat betreft de training.
De directeur van het JSOOC , Hartini Braaf, heeft een bepaald onderhoudsplan voor het centrum. Ze wil een bepaalde verandering doorvoeren op het centrum. De directeur is toen gestapt naar de minister van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer. Het project werd door hem positief bevonden en werd SAO aanbevolen als partner. Het bouwproject wordt door het ministerie van RGB gefinancierd en door de eigen inkomsten die het JSOOC geniet.

error: Kopiëren mag niet!