Lichten uit op 23 maart van 20.30 – 21.30 uur

Met het meedoen aan Earth Hour steunen mensen over de hele wereld de oproep van het WWF om uiting te geven aan hun intens voornemen om te werken aan het gezond maken en behouden van onze planeet. Suriname zal zich dan met trots scharen in de rij van landen, waarbij liefde en waardering voor onze planeet centraal staat en dat ook geuit wordt op deze manier. Het licht gaat ook dit jaar weer uit bij wereldberoemde gebouwen en plaatsen zoals de Opera House in Sydney, de piramides van Gizeh, de Strip in Las Vegas, de Sint Pieter in Rome en de Golden Gate Bridge in San Francisco.
Suriname heeft in 2011 voor het eerst meegedaan aan het internationale WWF ‘awareness’ moment Earth Hour. Honderden miljoenen mensen in 152 landen en meer dan 7.001 steden over alle 7 werelddelen staan geregistreerd als deelnemers aan dit initiatief. Vorig jaar is de grootste groei aan participatie geweest. In 2013 zal Suriname voor de derde keer meedoen aan deze wereldwijde actie.
Wereld Waterdag, telkens op 22 maart, valt dit jaar nauw samen met Earth Hour op 23 maart 2013. In dat kader hebben het WWF en het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen gemeend om de krachten te bundelen en een oproep te doen aan de gemeenschap met het bovenstaande thema. Het ministerie heeft van Wereld Waterdag, een Waterweek gemaakt en zal die afsluiten op de Earth Hour-dag. De activiteiten die door de beide organisaties zijn gepland:

  • Kinderspeurtocht in de Palmentuin. Deze loopt van 19 tot en met 22 maart voor een geselecteerd aantal lagere scholen. Het gaat hier om een educatieve, informatieve speurtocht over de schatten van onze aarde en het behoud van onze kostbare waterbronnen. Op 23 maart is het publiek van harte welkom tussen 16.00 uur en 18.00 uur om mee te doen met de speurtocht in de Palmentuin.
  • De gemeenschap is door middel van advertenties en oproepen gevraagd om op 23 maart het licht voor 1 uur uit te doen om 20.30 uur.
  • Op 23 maart zullen er op het Onafhankelijkheidsplein vanaf 18.00 uur muzikale acts met ondersteuning van een dj gepresenteerd worden. Hierop aansluitend zal de Earth Hour Kaarsenloop vanaf het Onafhankelijkheidsplein gelopen worden. Bedrijven langs de route zijn opgeroepen mee te werken aan dit initiatief door ook bij hun bedrijf de lichten om 20.30 uur voor 1 uur uit te doen.

 

error: Kopiëren mag niet!