Elfde tandartsencongres komend weekend

De Stichting Intercongress organiseert van 23 maart tot en met 25 maart 2013 haar elfde jaarlijkse tandartsencongres “Your yearly update in general dentistry” in Paramaribo. Drie dagen lang zullen 25 Surinaamse en 26 Nederlandse tandartsen intensief worden bijgeschoold over verschillende onderwerpen. Prof. dr. Paul Lambrechts (moderne technieken in de behandeling van gaatjes en de beoordeling van moderne vulmaterialen), MSc Marga Ree Nieuwe (instrumentatie- en vultechnieken in de wortelkanaalbehandelingen) en drs. Nittert Postema (gebitsslijtage en het beschadigde natuurlijke gebit) zullen enkele inleidingen verzorgen.
Naast deze onderwerpen zullen er op zondag- en maandagmiddag voor alle aanwezige tandartsen hands-on trainingen zijn met behandelmicroscopen, nieuwe apparaten, vul- instrumenten en materialen. De Surinaamse Tandheelkundige Vereniging (STV) ondersteunt dit jaarlijks terugkerend congres. Deze essentiële bijscholing in eigen land helpt het kennisniveau van onze tandartsen op peil houden. Mondhygiënisten, jeugdtandverzorgers en tandartsassistenten hebben een apart tweedaags congresprogramma voor bijscholing.
Stichting Intercongress, de congresorganisator, houdt zich al 30 jaar bezig met nascholingscursussen voor medische specialisten, huisartsen, tandartsen en paramedici en viert met dit congres haar 70ste georganiseerde congres. Zij stelt zich als onafhankelijke congresorganisatie tot doel om congressen en cursussen met een hoog wetenschappelijk en informatief gehalte te organiseren in een prettige omgeving. De afgelopen jaren heeft Stichting Intercongress, naast Suriname, ook cursussen en congressen georganiseerd op Curaçao, Bali, Indonesië, Kaapstad, Zuid-Afrika, Victoria Falls, Zimbabwe en vele andere landen.
Het congres “Your yearly update in general dentistry” wordt gehouden van zaterdag 23 maart tot en met maandag 25 maart 2013 in Hotel Torarica. De STV spoort alle Surinaamse tandartsen aan om mee te doen aan dit congres en verwacht net als voorgaande jaren een goede participatie.
 

error: Kopiëren mag niet!