Marktventers benaderen parlementariër Abdoel voor hulp

Het assembleelid Amzad Abdoel is in de afgelopen dagen overspoeld met klachten van marktventers. Hij heeft de marktventers geadviseerd om een brief te richten naar De Nationale Assemblee, zodat deze in het parlement behandeld kan worden. ”Ook kunnen wij dan met die brief naar het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) om die samen met de minister van RO te behandelen.”
Abdoel gelooft niet dat minister Stanley Betterson van RO op de hoogte is van alle problemen die zich afspelen op de Centrale Markt. Deze regering streeft naar herstructurering en reorganisatie van de Centrale Markt. Abdoel zegt dat het de bedoeling is om de Centrale Markt te plaatsen in het kader van het ontwikkelen van toerisme. Vandaar dat ook het Onafhankelijkheidsplein samen met de omgeving aantrekkelijk is gemaakt.
De conclusie die Abdoel trekt na de marktventers aangehoord te hebben, is dat de problemen uiteenlopend zijn. Hij is dan ook van mening dat de regering op de hoogte gesteld moet worden van al deze problemen. Een probleem dat aan hem kenbaar is gemaakt, is dat de stand van twee vrouwelijke standhouders is weggezaagd, terwijl in de vergunningsvoorwaarden duidelijk staat hoe groot de stand moet zijn. Zonder hun toestemming is hun stand ingekort. Toen zij hun beklag deden bij de marktmeester, kregen zij te horen dat het om een omissie ging. Indien zij hun deel terug wilden, dan moest elk SRD 100 neertellen. Abdoel vindt dit zeer onterecht.
Een ander geval dat aan het DNA-lid is gerapporteerd is dat groothandelaren de markt om zeven uur uiterlijk half acht moeten verlaten, terwijl andere marktmeesters een gedoogbeleid hadden gevoerd. Abdoel vindt dat de marktmeester bezig is met een stukje ontwrichting, omdat wanneer de mensen hun goederen niet kunnen verkopen en afzetten er meer problemen worden gecreëerd. Volgens Abdoel gaat het om een markt, een afzetplaats, dus is het raadzaam dat de marktmeester een beetje flexibiliteit toont.
Er is inmiddels SRD 15 miljoen vrijgemaakt voor de Centrale Markt. De marktmeester is menens om dit geld aan te wenden voor het bouwen van een koelruimte voor vissen en andere vleeswaren. De marktventers hebben aangegeven dat het geld aangewend kan worden om de markt een facelift te geven. De riolering en de paden moeten dringend aangepakt worden. De watervoorziening moet aangepakt worden. Het dak moet gerepareerd worden. De markt heeft een grote renovatiebeurt nodig. Een diepvriesruimte vinden zij op dit moment geen must. SRD 15 miljoen voor een koelruimte vinden zij aan de hoge kant. Abdoel is ook voorstander van transparantie.
De parlementariër vindt het belangrijk dat de marktmeester uitleg geeft over de handelingen die hij verricht. Vandaar dat het noodzakelijk is dat de marktventers hun grieven vastleggen in een brief.

error: Kopiëren mag niet!