Ingezonden: Buurtbewoners vragen president stopzetting vuilstortplaats Ornamibo

Heer President,
Middels dit schrijven naderen de bewoners van Adhinweg, Sewdajalproject, Aventuraproject, Houttuinproject, Vredenburg serie A, B en omgeving georganiseerd in de Actiegroep SOS! (Stop Ornamibo Stort!) U met het volgend verzoek.
Reeds enkele jaren worden de bewoners van hierboven vermeld gebied geconfronteerd met milieu- en gezondheidsklachten door de komst van een milieu onverantwoord geplaatste stortplaats in hun woonomgeving. Het gevolg van dit onverantwoord handelen leidt tot veel medische klachten bij de bewoners van deze omgeving, waarbij er een enorme vervuiling van hun leefmilieu plaatsvindt. De formele medische organen van de Staat alsmede de milieu-monitoringsinstituten zijn reeds geruime tijd hiervan op de hoogte.
Op het schrijven van de buurtbewoners d.d. 7 september 2012 waarbij 400 personen getekend hebben, is tot op heden geen reactie ontvangen. Vermeldenswaard is dat er diverse acties terzake gevoerd zijn alsmede diverse brieven eerder naar verantwoordelijke instanties zijn geschreven.
Heer President, als vertegenwoordigend actiegroep wensen wij U erop te wijzen dat geen enkele verantwoordelijke regering deze situatie zo voort kan laten gaan. De gecontroleerde stortplaats, waarover de minister van Openbare Werken een uitspraak heeft gedaan, wordt nergens vermeld op de begroting van 2013.
Redenen waarom wij als actiegroep erop vertrouwen dat U op de meest korte termijn, acties zult ondernemen om het storten te Ornamibo te stoppen en alternatieve oplossingmodellen zal aandragen. Wij verzoeken U om bij hierbij de Actiegroep niet over te slaan, wij zijn bereid om hierin een vruchtbare bijdrage te leveren.
President, wij rekenen op U en spreken de hoop uit dat wij niet genoodzaakt zullen zijn om verdere acties te ondernemen, alsmede acties welke ons land ook in een kwaad daglicht zullen plaatsen.
Hoogachtend,
Mevr. R. Bihariesingh (Voorzitter)
Dhr. H. Bachnoe (Secretaris)
Dhr. G. Brandon (Penningmeester)

error: Kopiëren mag niet!