Faghoe Autar Memorial damtoernooi succesvol

1 Faghoe Autar 1 1 Faghoe Autar 2Het derde Fagoe Autar Memorial damtoernooi georganiseerd door de Jongerenfederatie Wanica (Jofewa) is een succes geworden. Aan dit jeugddamtoernooi konden alle dammers en beginnelingen deelnemen. Het toernooi werd ook gezien als een warming-up voor de aanstaande nationale jeugddamkampioenschappen van de Surinaamse Dambond, die eind april gehouden zullen worden. Onder het toeziende oog van minister Raymond Sapoen van Handel en Industrie (HI) werd er in drie klasse tegelijk gedamd. In de A-klasse kwamen de topdammers uit, in de B-klasse de talenten en in de C-klasse de beginnelingen.
In de A-klasse, waar 8 dammers meededen, werd Lofernus Leonar de kampioen, gevolgd door Manish Dwarka, Sharisma Chotkan en Jareo Leonar. Al deze dammers zullen zeker meedoen aan de nationale kampioenschappen. In de B-klasse waren er 6 spelers. Henk Sacco werd de kampioen, gevolgd door Pawan Basdewsing als semikampioen en Rohit Sewdayal als demikampioen. Danilho Bundel werd vierde. In de nieuwelingenklasse waren er ook 6 dammers. Rani Basdewsing pakte hier de hoofdprijs, gevolgd door Daniel Siviejano, Soeredj Changoe en Prashant Anwar.
Jofewa zal nu elke vrijdag damlessen verzorgen in de zaal van SCSV Ujala. Het terrein waar deze zaal gevestigd is, is gedoneerd door de sociaal zeer bewogen Faghoe Autar. Alle jeugdigen die willen leren dammen, kunnen zich vanaf aanstaande vrijdag, zich wekelijks aanmelden in Ujala aan de Dageraadweg vanaf 18.00 uur. De lessen worden gratis verzorgd.
Tijdens de derde Faghoe Autar Memorial was er naast sport, ook zang, muziek en huldigingen op het programma. Minister Sapoen mocht enkele hard werkende Surinamers op sociaal gebied een presentje uitreiken. Sapoen feliciteerde de aanwezigen met het aanstaande Phagwa-feest.

error: Kopiëren mag niet!