Bushouders Commewijne ondervinden oneerlijke concurrentie van NVB-bussen

Bushouders in Commewijne zijn heel boos over de oneerlijke concurrentie die zij ondervinden van het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB). Terwijl er genoeg bussen zijn om de verschillende routes in Commewijne te onderhouden, worden er heel wat NVB-bussen ingezet. Vanaf 2012 hebben de bushouders meerdere keren hun beklag gedeponeerd bij NVB Commewijne. Ook het ministerie van TCT, parlementsleden, dr- en rr- leden zijn benaderd, maar er is nooit gereageerd.
Deze situatie is volgens coördinator Stanley Ishaak van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) afdeling Commewijne te wijten aan de leiding van NVB Commewijne, die niet naar de buschauffeurs luistert. Ishaak vreest dat de bushouders geen inkomen meer zullen hebben als deze situatie niet verandert.
De staatsbussen onderhouden om het ene uur hun traject, terwijl de particuliere bussen pas hun route rijden als hun bus vol is. Dit is volgens de buschauffeurs de reden dat er ’s middags na vijf uur een of twee bussen op Meerzorg zijn. Ishaak zegt dat de NVB-bussen een hele chaos hebben gecreëerd op de routes, daar de aanloop al niet groot is. Op de route Marienburg zijn er 35 vergunninghouders. De route MS heeft 18 vergunninghouders. Met de introductie van de NVB-bussen zijn vele particuliere bushouders gedurende de jaren heen genoodzaakt geweest om hun bussen in de garage te houden en een ander middel van bestaan te zoeken.
Ishaak zegt begrepen te hebben dat het NVB nog tien bussen wil inzetten in Commewijne. De bushouders maken zich ongerust hierover. Zij hopen niet dat het zover komt dat zij genoodzaakt zullen zijn om acties te voeren.

error: Kopiëren mag niet!