De bewoners van Meerzorg willen dat de Dienst Watervoorziening van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen een betalingspunt in orde maakt in Meerzorg zelf. Nu het water van niet meer gratis is zoals dat in de droge tijd het geval was, moet een ieder die water nodig heeft, afreizen naar Paramaribo en op het kantoortje aan de Watermolenstraat betalen, voordat er water wordt geleverd voor hun. VHP-parlementariër Sheilendra Girjasing zegt dat de bewoners van Meerzorg hierover klagen en dat ze willen dat er zo gauw als mogelijk een kantoor komt in Meerzorg.
‘Deze manier van betalen is een oud idee. We hebben twee jaren terug ervoor gevochten dat er een betalingspunt werd gebracht naar Meerzorg. Het gaat niet om het betalen. Een ieder dient te betalen voor water. Wat we willen, is dat er een betalingspunt komt in Meerzorg. Het is toch belachelijk dat de mensen hun woonplaats moeten verlaten en naar een andere woonplaats moeten gaan om bedragen van tussen SRD 15 en SRD 20 te voldoen en dan weer terugkomen. Waarmee is men bezig. Ik noem dit niets anders dan pesterij van de mensen in Meerzorg’, aldus Girjasing. Hij zegt ook dat wanneer men voor het water heeft betaald dat nog geen garantie is dat het water op tijd wordt geleverd. De parlementariër zegt dat hij rapportage heeft gehad dat de kwitanties van mensen van andere partijen als laatst worden behandeld, zodat deze personen langer moeten wachten.
In een reactie zegt het afdelingshoofd van de Dienst Watervoorziening van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen, Marlon Oosterling, dat het de normaalste zaak van de wereld is dat de rekeningen van water worden betaald aan de Watermolenstraat. ‘Niet alleen de mensen van Meerzorg moeten hun rekening aan de Watermolenstraat voldoen, maar een ieder die water koopt bij de Dienst Watervoorziening. Ook de mensen van Nickerie, Saramacca en Paramaribo moeten naar de Watermolenstraat’, aldus Oosterling. Hij zegt dat er nooit een betalingspunt was in Meerzorg. Op de vraag of het niet handiger is om een betalingspunt te plaatsen op locatie zegt hij dat dit een aangelegenheid is van de regering. ‘Als je zoiets wilt hebben dan moet er met het ministerie van Financiën worden afgestemd’, aldus Oosterling. Enkele bewoners van Meerzorg zeggen in afzonderlijke gesprekken dat twee jaren terug er wel een betalingspunt was in Meerzorg. Ze vragen zich af wat er hiermee is gebeurd.