Eis bushouders voor vergunningen wordt steeds groter

De PL- bushouders zijn zeer verhit over het uitblijven van de busvergunningen op het traject. Zij hebben zich negen maanden terug laten registreren met de hoop om op zo een kort mogelijke termijn in het bezit te komen van een geldige vergunning. De bussen rijden jaren met vervallen vergunningen op de PL- route, terwijl de vicepresident kort na zijn aantreden had aangekondigd dat de vergunningen binnen tien werkdagen overgedragen zouden worden. Dat is echter niet gebeurd, zegt Moenesh Gangaram Panday, de woordvoerder van de PL-bushouders.
Terwijl de bushouders wachtende zijn op hun vergunning, heeft het ministerie van Transport , Communicatie en Transport (TCT) een trajectwijziging van een bushouder gehonoreerd. De persoon had een PLI-vergunning, maar heeft nu een PL-vergunning gekregen. Deze trajectwijziging draagt echter niet de goedkeuring van de bushouders. Ook zegt Gangaram Panday dat een bushouder zijn vergunning verhuurt aan een andere buschauffeur. Doordat de vergunningen niet aan alle bushouders zijn verstrekt, is het moeilijk om dit te controleren.
Een ander probleem waarmee de bushouders en chauffeurs geconfronteerd raken, zijn de wilde bussen. De woordvoerder geeft aan dat zij niet weten waar zij hun beklag moeten doen. Wanneer zij de hulp van de politie inroepen, worden zij verwezen naar het ministerie van TCT. ‘En wanneer wij naar TCT gaan, verwijzen zij ons naar de politie.’ De buschauffeurs zijn de situatie beu en geven aan niet te zullen instaan voor de gevolgen, indien maatregelen uitblijven.
Estrelia Noordzee, onderdirecteur Transport van het ministerie van TCT, was niet bereikbaar voor commentaar.

error: Kopiëren mag niet!